Sergiu BODRUG, primarul de Măgurele (Ungheni): ”Mandatul de primar nu-i privatizat de nimeni”

Într-un interviu pentru EXPRESUL, Sergiu BODRUG, primarul de Măgurele, a declarat fără echivoc: ”Mandatul de primar nu-i privatizat de nimeni”.
Potrivit lui, oricine este în drept să candideze. Fiind întrebat dacă va candida și el, Sergiu Bodrug a spus că urmează să ia o decizie după consultările pe care le va avea, inclusiv de ordin politic.
”Cuiva i se pare că primarul poate realiza de unul singur  proiecte, poate rezolva probleme. Nu-i adevărat. Totul se face în echipă, totul se face cu oamenii”, a subliniat dânsul.
Fiind la primul său mandat de primar, Sergiu Bodrug a spus că nu i s-a părut dificil, deși a trebuit să țină cont și chiar să se confrunte cu ”circumstanțe politice”.
La final de mandat, are ce le spune sătenilor: a fost soluționată problema apei. ”De la sfârșitul anului 2018, avem și rețele, și apă în ele”,  aprecizat dânsul. În scurt timp, va fi finalizată și construcția rețelei de canalizare. A fost asigurată parțial iluminarea stradală.
”Bucură și faptul că, practic, nu mai avem drumuri de țară în sat. Era foarte important ca oamenii să poată ajunge fără dificultăți oriunde și-ar fi dorit”, a adăugat Sergiu Bodrug.
Și în ceea ce privește promovarea loalității s-au făcut multe, inclusiv instalarea bustului lui Daniel Ciugureanu în centrul localității, organizarea și deasfășurarea unui festival de anvergură, dedicat epigramisului Efim Tarlapan, originar din Măgurele.
”Pe alocuri, m-am regăsit în această funcție, care presupune și dialog, și negocieri, și inițiativă, și multă comunicare, și responsabilitate, și posibilitatea de a atrage investiții… Ceea ce încurcă este punerea pe umerii primarilor a unui număr excesiv de responsabilități în raport cu remunerarea care nu corespunde nici pe departe cu volumul de muncă efectuat. În plus, la momentul de față, nu prea avem pârghii legale ca să ne putem simți cu adevărat liberi în acțiuni și decizii”, a spus dânsul la final.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *