Oameni de lângă noi | Confecționează buchete care pot fi nu doar admirate, ci și… mâncate

O tânără, în vârstă de 31 de ani, din Ungheni, Corina Maler, confecționează buchete mai neobișnuite. Acestea pot fi… mâncate, căci conțin și băuturi, și produse alimentare.
”Dacă folosesc o sticlă cu vin, neapărat în buchet va fi cașcaval; dacă e divin, voi mai adăuga  castraveți murați și măsline; dacă e bere, trebuie să fie și alune”, spune Corina.
Și-a descoperit pasiunea pentru aceste buchete comestibile cu un an în urmă.
”Trebuia să mergem la o zi de naștere. Invitația a venit în ultimul moment și nu mai aveam timp la dispoziție ca să mergem să căutăm un cadou”, povestește tânăra.
Atunci, i-a venit o idee spontană – să facă un buchet mai puțin obișnuit. A deschis frigiderul și, din tot ce a găsit acolo: bere, alune, cașcaval, popcorn, a realizat acel buchet.
”Când am intrat cu buchetul, toți invitații au rămas uimiți”, își amintește Corina.
Au urmat alte zile de naștere și alte buchete de acest fel.
După ce a confecționat un buchet după altul și a căpătat mai multă experiență, apropiații au sfătuit-o să fotografieze fiecare buchet pentru a posta fotografiile pe rețele de socializare.
Au urmat numeroase aprecieri, iar comenzile nu au întârziat să apară.
A început să confecționeze și buchete dulci, pentru doamne, fie din fructe sau din bomboane. A încercat și pentru copii, dar asortimentul nu este prea bogat la Ungheni, spune ea.
”Lumea deja e sătulă de ceea ce oferă piața noastră. Vrea ceva mai neobișnuit, mai nou”, susține Corina.
Ceea ce face ea este apreciat, mai ales, de tineri. Persoanele mai în vârstă sunt mai reținute, mai sceptice. ”Acestea nu își închipiue cum ar putea să consume ceea ce se află într-un astfel de buchet”, explică ea.

Așa arată unul dintre buchetele confecționate de Corina Maler

Oricine trebuie să știe că, atunci când confecționează buchetele, Corina ia toate măsurile de protecție, întotdeauna folosește mănuși speciale.
Buchetele sunt confecționate chiar înainte de a fi livrate, pentru a evita anumite neplăceri și pentru ca destinatarul să rămână muțumit.
”Aceste buchete nu sunt din cele pe care poți să le arunci, ele se mănâncă, de aceea trebuie de avut grijă de toate aspectele”, a subliniat tânăra.
Nu planifică dinainte, nu are un design special. Ideile vin spontan, de la sinte, în procesul de lucru. Se străduie să confecționeze buchetele cât mai colorate, cât mai apetisante și, de fiecare dată, vine cu idei noi. Astfel, buchetele diferă unul de altul.
De la un timp, Corina vede în orice aliment, fruct sau legumă nu doar ceva consumabil, ci și o parte componentă a unui potențial buchet, își imaginează cum ar arăta acesta.
”Am intrat în magazinul de dulciuri, iar copilu meu mi-a zis ca vrea zefir. Imediat mi-a venit în minte întrebarea: cum ar arăta un buchet din zefire și cui i l-aș putea oferi de ziua de naștere”, povestește tânăra.
Am întrebat-o dacă vrea să-și dezvolte pasiunea în afacere. ”E prea devreme. Lumea trebuie obișnuită cu așa ceva”, a răspuns.
La momentul de față, Corina se află în concediu de maternitate, iar peste câteva luni va ieși la lucru, ea fiind angajată a Direcției pentru Statistică. Chiar dacă va avea atunci mai puțin timp la dispoziție, zice că va continua să confecționeze buchete, pentru că acestea aduc bucurie și satisfacție.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

15 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *