Nu va mai fi gunoi la intrarea în Sipoteni. A fost găsită soluția. Va costa 20 mii de dolari

Gunoiștea neautorizată de la intrarea în Sipoteni, va fi lichidată. În acest sens, a fost deja semnat și contractul de grant.
Proiectul va fi implementat de către primăria Sipoteni cu sprijinul PNUD Moldova, prin Programul ”Migrație și Dezvoltare Locală” (MiDL) și suportului financiar al Guvernului Elveției, care vine cu o contribuție de 10 mii de dolari. Alte 10 mii de dolari trebuie să le adune băștinașii.
”Asociația de Băștinași din Sipoteni ”Baștina-Sipoteni” se angajează să-i colecteze”, a explicat Vasile Rață, primarul de Sipoteni.
Termenul de colectare a sumei de 10 mii de dolari este de aproape două luni.
De subliniat că în comuna Sipoteni nu există un sistem organizat de colectare a deșeurilor menajere, iar localnicii transportă, pe cont propriu, deșeurile la cele trei gunoiști neautorizate.
”Pe lângă problemele de mediu, acestea afectează viața locuitorilor din preajmă, mai ales în urma incendiilor din timpul verii”, a făcut o remarcă primarul.
Prin implementarea acestui proiect, se propune lichidarea gunoiștii neautorizate și amenajarea zonei rspective prin nivelarea terenului și sădirea vegetației specifice luncii.
Activitățile propuse țin de evacuarea deșeurilor, amenajarea zonei curățate și instalarea de panouri de prevenire a depozitării gunoiului pe terenul în cauză.
Groapa de gunoi în care deșeurile vor fi duse temporar va fi îngrădită, pentru a împiedica împrăștierea gunoiului în afara ariei de depozitare.
Proiectul urmează să fie implementat până în noiembrie 2019.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *