Atenție! Un buletin în locul celui pierdut sau furat costă mai scump


 
Știați că cetățenii Republicii Moldova plătesc mai mult pentru perfectarea unui buletin de identitate în locul celui declarat pierdut sau furat, decât în cazul unui act de identitate expirat sau la perfectarea primară.
 
Diferențele de tarif,
în funcție de termenul de eliberare a buletinului, sunt următoarele:

15 zile: 200 de lei (buletin expirat sau primar) – 300 de lei (buletin furat sau pierdut);
5 zile: 390 de lei (buletin expirat sau primar) – 590 de lei (buletin furat sau pierdut);
24 de ore: 520 de lei (buletin expirat sau primar) – 780 de lei (buletin furat sau pierdut).
Eliberarea buletinului la data adresării: 650 de lei (buletin expirat sau primar) – 980 de lei (buletin furat sau pierdut).
„Fișa tehnologică la serviciul de eliberare a buletinului de identitate în locul celui pierdut sau furat conține mai multe acțiuni decât în cazul eliberării buletinului de identitate pe alte motive. Deci, și cheltuielile la eliberarea buletinului de identitate în primul caz sunt mai mari”, se menționează într-un răspuns al Agenției Servicii Publice (ASP) pentru Agenția de Presă IPN.
Doar în cazul eliberării buletinului de identitate în 30 de zile, tariful e același, de 130 de lei.
„Pentru termenul de bază de 30 zile a fost stabilit un tarif care este mai mic decât cheltuielile reale suportate. În celelalte cazuri, tarifele au fost calculate în baza fișelor tehnologice și a cheltuielilor reale”, precizează ASP.
Agenția Servicii Publice menționează că lucrează asupra proiectului noului Nomenclator al serviciilor prestate și tarifelor acestora, urmând să fie recalculate toate tarifele.
 (IPN)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Prostii,numai stiu deja cum sa mai jăhmănească săracii oameni,de bani ….deja sunt costurile ca in Europa iar salariile ca la ,,nimeni”,majorati in continuare pînă o să,,reușiți „performanța de a face sa plece cam toată clasa muncitoare ,din țară…mîncăilor!😶

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *