Ambasadorul Daniel Ioniță: Tarifele de roaming dintre România și Republica Moldova sunt la fel de mari ca și cum am vorbi cu Australia și Noua Zeelandă

În cadrul emisiunii „Articolul VII” de la postul TVR Internațional, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a declarat: ”Taxele de roaming între România şi Republica Moldova sunt foarte, foarte mari, sunt aproape la fel de mari ca și cum am vorbi cu Australia sau Noua Zeelandă”.
Dânsul  a precizat că prin voința de pe ambele maluri ale Prutului această situație poate fi remediată în folosul cetățenilor ambelor state.
„Nu cred că este normal. Și aici voința celor două părți sunt convins că va contribuii la identificarea unei soluții în folosul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului”, a declarat Daniel Ioniță, subliniind că pentru prima dată s-a vorbit despre eliminarea taxelor de roaming între România şi Republica Moldova cu prilejul aniversării Centenarului, 1 decembrie 2018.
Diplomatul român a menționat că o conexiune între România și Republica Moldova trebuie să aibă loc inclusiv pe chestiunea roaming-ului.
Problema tarifelor de roaming a fost abordată și de ministrul de externe, Nicu Popescu, care, într-un video-interviu acordat Agenției de Presă IPN a menționat că instituția pe care o conduce este interesată de construirea unei infrastructuri comunicaționale comune cu România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *