Apel către foștii colegi de la Iurie Toma: ”Cine sunt gata să construim o societate în care să ne simțim bine?

Fostul președinte al raionului Ungheni, fost lider al organizației teritoriale PLDM, Iurie Toma, a făcut un apel către foștii săi colegi, cu care, vorba dânsului, au făcut ”multe lucruri bune și frumoase pentru locuitorii raionului Ungheni”.
Dânsul nu a specificat dacă e vorba de foștii colegi de partid sau de foștii colegi din administrația publică locală, limitându-se să plaseze doar, pe contul său de facebook, câteva fotografii de grup.
Printre cei din fotografii se regăsesc numeroase persoane ce au aderat, ulterior, la PDM sau au cochetat cu această formațiune, printre care: Alexandru Ambros, primar de Ungheni, Cristofor Codreanu și Eduard Balan, viceprimari, Lilia Scurtu, șefa Centrului Medicilor de Familie Ungheni, Oleg Belbas, șeful Agenției Teritoriale a Companiei Naționale Asigurări în Medicină, Dionis Cojocaru, antreprenor, Tatiana Mușchei, directoarea grădiniței din Măcărești, Mihai Burlacu, primar de Zagarancea, Valeriu Toderica, primar de Bușila, Iurie Stoica, primar de Chirileni, și mulți alții.

”Cine din foștii colegi, care se regăsesc în aceste poze, sunt gata să construm o societate în care să ne simțim bine?”, a întrebat Iurie Toma, înaintând și câteva condiții pentru cei ce vor da curs invitației.
În primul rând, aceștia să-și dea demisia din funcțiile pe care le dețin. ”Totul de început de la hirtie albă, de la zero”, precizează dânsul. După aceasta, zice el, ”să demolăm totalmente acel regim corupt, mafiot, nedemocratic”, fără să precizeze în ce mod.


Reamintim că Iurie Toma a fost, în perioada de glorie a PLDM (2009-2015), lider local al acestei formațiuni. În 2015, după ce colegii de partid nu au mai vrut să-l aleagă președinte, și-a anunțat demisia din PLDM și a înfierat partidul care l-a propulsat în cea mai înaltă funcție din raion – pentru hoție și corupție. Totodată, a declarat că noul preşedinte al Organizației Teritoriale Ungheni a PLDM (Oleg Belbas – n.n.) a fost votat ilegal.
În același an, dânsul a candidat, independent, la funcția de primar al orașului Ungheni și de consilier raional.
Pentru funcția de primar l-au votat atunci doar 520 de ungheneni. În schimb, a reușit să acumuleze voturile necesare pentru a ajunge consilier raional.
Chiar dacă a mai spus că așteaptă propuneri și sugestii, nimeni dintre cei vizați nu au reacționat deocamdată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

11 Comments

  • …” cine sunt gata… sunt gata… să-i ia cu lopata”. E timpul ca în locul celor care “sunt sau nu gata” să vină cei care sunt competenți și nu doar pentru “…să ne simțim bine “.
    Un discurs retoric, populist, hedonist, caracteristic fostelor nomenclaturi.

    Reply
  • Imi pare rau dar colegii d Toma ca si dumnealui is profitori,! Astea sunt oamenii care vor la guvernare cu orice partid indiferent de culoarea politica , stinga drespta centru. Deaceia avem ce avem! Astfel e situatia politica in RM Nu cred ca in oamenii respectivi se poate de avut incredere .zsunt oamenii care isi usor santajabili si isi svhimba cusma dupa putere Doamne fereste de oameni de asa tip

    Reply
  • 😅😅mai ține minte cineva cine a mutat stadionul artificial de la colegiul de medicina la politie ? Sau care a fost motivul ))?!⚽️⚽️🏐

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *