A mers după vaca aflată pe imaș și nu s-a mai întors. L-au găsit înecat în gârlă

Un bărbat în vârstă de 58 de ani și-a pierdut viața în gârla (cum o numesc localnicii) de acumulare a apei din preajma râului Prut.
Bazinul acvatic are o suprafață de 2 hectare și se află în satul Măcăreşti, raionul Ungheni.
Cadavrul a fost scos la mal de echipa de scafandrieri a Direcției Situații Excepționale (DSE) Ungheni în dimineața zilei de 2 iulie.
”Din discuție cu locuitorii satului, victima a mers după bovina, care era priponită pe imaşul din apropierea gârlei. A intrat în apă pentru a să se răcori şi a dispărut. S-a întâmplat pe la ora 19.30 în ziua de 1 iulie”, se arată într-un comunicat al DSE.
Bărbatul ar fi fost în stare de ebrietate.
Pe la ora 20.10 a aceleiași zile, cineva a apelat numărul unic 112, anunțând despre un posibil caz de înec.
Imediat, la fața locului s-a deplasat ofiţerul de serviciu al DSE, locotenent colonel Vasile Scutaru cu echipa de scafandrieri compusă din trei persoane. Din cauza orei târzii, nu a fost posibilă depistarea victimei.
A doua zi, de dragă dimineață, la ora 07.06, la faţa locului s-a deplasat șeful Unității de Salvatori și Pompieri, căpitan Vladimir Gîrbea, cu o echipă din 5 scafandrieri.
Peste aproape o oră de căutări, cadavrul a fost găsit la o adâncime de doi metrti și jumătate și scos la mal.
Nu au fost observate careva semne de moarte violentă. Cauza definitivă a decesului va fi stabilită după examinarea medico-legală.

Direcția Situații Excepționale Ungheni atenționează oamenii asupra necesității respectării regulilor de comportament în bazinele acvatice.

Este categoric interzis să intri în apă în stare de ebrietate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *