A mers după vaca aflată pe imaș și nu s-a mai întors. L-au găsit înecat în gârlă

Un bărbat în vârstă de 58 de ani și-a pierdut viața în gârla (cum o numesc localnicii) de acumulare a apei din preajma râului Prut.
Bazinul acvatic are o suprafață de 2 hectare și se află în satul Măcăreşti, raionul Ungheni.
Cadavrul a fost scos la mal de echipa de scafandrieri a Direcției Situații Excepționale (DSE) Ungheni în dimineața zilei de 2 iulie.
”Din discuție cu locuitorii satului, victima a mers după bovina, care era priponită pe imaşul din apropierea gârlei. A intrat în apă pentru a să se răcori şi a dispărut. S-a întâmplat pe la ora 19.30 în ziua de 1 iulie”, se arată într-un comunicat al DSE.
Bărbatul ar fi fost în stare de ebrietate.
Pe la ora 20.10 a aceleiași zile, cineva a apelat numărul unic 112, anunțând despre un posibil caz de înec.
Imediat, la fața locului s-a deplasat ofiţerul de serviciu al DSE, locotenent colonel Vasile Scutaru cu echipa de scafandrieri compusă din trei persoane. Din cauza orei târzii, nu a fost posibilă depistarea victimei.
A doua zi, de dragă dimineață, la ora 07.06, la faţa locului s-a deplasat șeful Unității de Salvatori și Pompieri, căpitan Vladimir Gîrbea, cu o echipă din 5 scafandrieri.
Peste aproape o oră de căutări, cadavrul a fost găsit la o adâncime de doi metrti și jumătate și scos la mal.
Nu au fost observate careva semne de moarte violentă. Cauza definitivă a decesului va fi stabilită după examinarea medico-legală.

Direcția Situații Excepționale Ungheni atenționează oamenii asupra necesității respectării regulilor de comportament în bazinele acvatice.

Este categoric interzis să intri în apă în stare de ebrietate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *