6 lucruri interesante despre… ”Liliart”

1. ”Liliart” este un centru de meșteșuguri tradiționale, ce s-a deschis la Ungheni, în premieră, la început de iulie.
2. Numele ”Liliart” vine de la prenumele inițiatoarei acestuia, Liliana Starciuc, bine cunoscută prin părțile Ungheniului pentru icoanele sale realizate în mărgelușe, pentru coronițele extrem de frumoase, pentru promovarea portului popular etc.
3. Centrul oferă o gamă largă de servicii de instruire pentru cei interesați, fie că e vorba de confecționarea unei ii, de crestături tradiționale în lemn sau de alte meșteșuguri tradiționale. În calitate de instructor se vor produce meșteri populați, specialiști în domeniu.
4. Centrul ”Liliart” este deschis pentru diverse parteneriate. ”Urmează să organizăm activități commune, căci în echipă vom face lucruri frumoase”, a declarat Galina Moraru, specialist principal la Secția de Cultură și Turism Ungheni în ziua inaugurării.
5. Centrul de meșteșuguri tradiționale ”Liliart” a fost deschis cu scopul de a crea noi locuri de muncă, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, tineri și meșteri populari din alte localități.
6. ”Visez ca în acest Centru să dezvoltăm abilitățile și talentul copiilor, tinerilor, ca ei să aibă un început bun, un drum frumos în viață, pornind de aici”, afirmă Liliana Starciuc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *