Primarul de Chirileni: ”Rămăsese să ni se ceară să le spunem care e structura aerului în sat și gata”

După trei mandate consecutive, primarul de Chirileni (Ungheni), Iurie Soica, se gândește la al patrulea.
”Eu voi convoca o adunare a sătenilor și le voi solicita părerea. Dacă oamenii vor spună că mă mai doresc primar, voi candida; dacă nu – mă voi retrage”, a declarat dânsul într-un interviu pentru EXPRESUL.
Se pare că nu are prea mari emoții privind decizia oamenilor din sat, căci, zice primarul, ”Chirileniul e primul sat european de la noi”.
Asta, pentru că, potrivit lui, satul este asigurat cu apeduct în proporție de 100%, cu rețea de canalizare în proporție de 95% și cu drumuri reparate – în proporție de 90%. Toate au fost făcute pe perioada mandatului său.
”M-ar durea mult să văd că vine altcineva și distruge ceea ce s-a făcut, căci a fost o muncă enormă”, a spus dânsul, după care a accentuat: ”Ar fi păcat să moară satele noastre din cauza unor primari ce nu fac nimic”.
Referindu-se la activitatea de primar, Iurie Stoica s-a arătat indignat de faptul că primarilor li se pune în sarcină ”tot ce le vine în cap celor de sus”.
”Nu am mai ieșit din rapoarte. Rămăsese să ni se ceară să le spunem care e structura aerului în sat și gata. Ne-am transformat în statisticieni, în loc să ne concentrăm pentru a rezolva problemele oamenilor, ale comunității”, a specificat dânsul.
Potrivit primarului, soluția pentru a reveni la normalitate e simplă: ”Eu cred că ar fi tare bine să fie aleși și cei din serviciile raionale, din serviciile disconcentrate, poate așa ar înțelege mai bine ce înseamnă să fii ales al poporului”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *