Vești bune de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării: elevii din clasa I vor primi abecedare interactive. Care vor fi condițiile

Copiii care vor merge, la toamnă, în clasa întâi vor primi generații noi de manuale, inclusiv un abecedar interactiv.
Abecedarul va fi distribuit în două exemplare, câte unul pentru fiecare semestru. Ca și în anii precedenți, primul manual va rămâne în biblioteca elevului.
Șeful Direcției învățământ general din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Valentin Crudu, a declarat pentru IPN că mai mulți experți au optat pentru acest tip de abecedar, chiar dacă e mai scump. Este un model promovat în mai multe state europene.
Manualul va putea fi folosit și în calitate de caiet, în care elevii își vor putea face notițe.
Potrivit lui Valentin Crudu, anul trecut a fost aprobat un curriculum nou pentru treapta primară și era și logic să fie revizuite și manualele.
Manuale noi vor primi în acest an și elevii din clasa a doua.
O altă noutate este că modulul „Educație digitală”, introdus în septembrie 2018 pentru clasa I, ca parte a disciplinei „Educație Tehnologică”, va fi predat și în clasa a II-a, la solicitarea părinților.
Pentru elevii din clasele I-IX-a manualele sunt acordate gratuit, iar în cazul treptei liceale se achită taxe de închiriere.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Bravoo!!! Multe din cele predate , uneori trebuie notate pentru a nu uita ideia , notind separat este greu apoi de intales unde si de ce ai notat una din cele notate , deaceia decizia luata o consider foarte corect luata , doar ca la sfirsit de an trebuie sa fie organizate colectarea tuturor cartilor si apoi reprelucrarea lor pentru noi carti …

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *