Și din nou la ”La Hramul Căruțașilor” din Bravicea. 4 motive de a participa la eveniment

Pentru a treia oară consecutiv, autoritățile publice din Bravicea intenționează să organizeze Festivalul ”La Hramul Căruțașilor”.
Evenimentul se preconizează pentru 21 iulie, deși, potrivit primarului Alexei Zatic, data nu este bătută în cuie.
Cert e că festivalul este așteptat de săteni, iar primăria este dispusă să-l organizeze.
Patru motive de a participa la Hramul Căruțașilor din Bravicea
1. Festivalul reunește deținătorii de cai atât din Bravicea, cât și din satele vecine, fiind o demonstrare a celor mai frumoase căruțe și cai. Numai în Bravicea sunt circa 80 de cai.
2. Vor fi prezentate tradiții și obiceiuri ce se doresc a fi păstrate și reînviate.
 ”Am avut cândva cai de călărie, dar au cam dispărut… Pe vremuri, oamenii erau invitați la nunți de către vorniceii călare pe cai și îmbrăcați în haine naționale. Totodată, lumea se ducea în ospeție, mai ales, la hram, cu căruța cu cai. Erau tradiții furmoase”, spune primarul Alexei Zatic.
3. Cei prezenți vor putea admira zeci de cai, unul mai frumos decât altul. Vor putea lua cunoștință mai îndeaproape de aceste animale, care le-au fost de mare ajutor oamenilor în cele mai grele timpuri.
4. În prim-plan, alături de cai, vor ieși și cei mai iscusiți căruțași, o meserie uitată pe nedrept, dar care merită să aibă locul său definit, căci, vorba primarului, este o îndeletnicire strămoșească.
Prima ediție a festivalului a avut loc pe 25 iunie 2017, inițiativa aparținându-i lui Nicolae Vieru, cioplitor în lemn și piatră.  Evenimentul este organizat de către primăria Bravicea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *