Sărbătoarea ”Ziua orașului Călărași” se anulează

Imagine: panoramio.com

Imagine: panoramio.com

Călărășenii nu vor sărbători  în acest an Ziua orașului Călărași. Si asta pentru ca Ziua orașului Călărași, care de cinci ani se sărbătorește de sărbătoarea ”Duminica Mare”, pe 16 iunie, se anulează.
O dispoziție în acest sens a fost emisă de către primăria orașului Călărași la 11 iunie.
Motivul? ”Din cauza actualei situații politice din țară”, se arată în decizie.
Atfel, în scopul prevenirii evenimentelor cu tendințe provocatoare, careva acțiuni contra securității publice, securității de stat și a ordinii publice, părimarul orașului Călărași, Nicolae Melnic a dispus: ”Să se anuleze desfășurarea și organizarea sărbătorii Ziua orașului Călărași – 587 ani, din data de 16 iunie 2019 și se interzice desfășurarea altor activități, spectacole și întruniri în perioada 15 – 17 iunie 2019”.
Iar ziua de luni, 17 iunie, când se marchează hramul localității se declaraă zi liberă, conform decizie din 29 martie 2013.
Această decizie a stârnit prin rândurile internauților diverse reacții. Unii dintre ei susțin această inițiativă, iar alții o condamnă.
Vera Ciochina: ”Probabil este una din cele mai bune decizii luate la nivel local în contextul evenimentelor ce au loc în țară în această perioadă. În acest mod, cetățenii vor conștientiza că situația politică îi afectează direct și că nu ar trebui sa rămână indiferenți de ceea ce se întâmplă”.
Alex Murug: ”Bravo, rămân bani în bugetul orașului care vor fi folosiți în dezvoltarea infrastructurii. Nu în distrarea „narodului”.
Mariana Gorobceanu Murug: ”Dacă tot nu se mai sărbătorește hramul orașului, măcar gestionați corect banii din buget pentru necesitățile locuitorilor orașului”.
Victoria Agachi: ”Au înebunit cu toții. Ce are politica cu sărbătoirile localităților? Măi oameni buni, chiar am ajuns în secolul de apoi? Chiar am ajuns să cerem voie să sărbătorească orașul ceva?… Curând vom cere voie la aer, apă și plimbări. Politica să rămână pe linia ei și să nu se bage în treburi culturale”.
Elena Roșca: ”Anul trecut, domnii consilieri spuneau că s-au cheltuit mulți bani din bugetul primăriei pentru ziua orașului iar de data aceasta au făcut tot posibilul să nu fie sărbătorită această zi”.
Dispozitia primariei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *