Să lase calculatoarele și telefoanele! Într-un sat de pe malul Prutului au fost create condiții bune pentru sport

Iată așa s-a lucrat la amenajarea terenurilor de sport

Iată așa s-a lucrat la amenajarea terenurilor de sport

Două terenuri noi: unul de volei și altul de baschet vor apărea cât de curând la Costuleni.
”În afara faptului că dezvoltă spiritul colectivității, produc o stare emoțională pozitivă și constribuie la fortificarea sănătății, atât voleiul, cât și baschetul nu cer mare efort pentru a le practica, nu e nevoie de echipamente speciale. De aceea pot fi practicate de oricine, indiferent de vârstă și timp”, a explicat Tatiana Clopot, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului.
Potrivit dânsei, cele două terenuri vor fi destinate, în mod special, familiilor, 105 la număr, care locuiesc în regiunea în care sunt construite acestea.
În preajma terenurilor vor fi instalate șase bănci și patru coșuri de gunoi.
Toate acestea sunt posibile, grație proiectului ”Mod sănătos de viață – la mine Acasă!”, implementat de Grupul de Inițiativă Locală ”Pentru că Contăm”, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni, adminitrația publică locală și parteneri locali.
Costul total al proiectului e de peste 48 mii de lei, dintre care 24877 lei au fost oferiți de Fundație.
”Toate activitățile pe care le vom organiza pe aceste terenuri sperăm să-i facă pe oameni să conștientizeze faptul că e necesar să practice sportul și să adopte un mod de viață sănătos”, a mai spus Tatiana Clopot, după care a adăugat: ”Practicând sportul, adulții vor deveni un exemplu pentru cei mici, care, ulterior vor opta pentru sport în detrimentul tehnologiilor informaționale”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *