Premieră pentru Călărași, premieră pentru Republica Moldova. A fost achiziționată prima linie de sortare și ambalare a căpșunelor

Foto: provincial.md

Foto: provincial.md

O cooperativă specializată în producerea căpșunelor din Nișcani, Călărași a achiziționat o linie de sortare, ambalare și etichetare a căpșunelor. Este o premieră pentru Republica Moldova.
Echipamentul, în valoare totală de aproximativ 800 de mii de lei, a fost procurat cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM), care a oferit în acest sens 711 de mii de lei.
Capacitatea liniei de sortare a căpșunelor este de circa 18 tone în 8-9 ore. Căpșunele sunt ambalate în caserole de 500 de grame, după care sunt puse în cutii de carton, pentru a putea fi transportate la distanțe mari.
Cei cinci producători, membri ai cooperativei, deţin împreună aproximativ 40 de hectare. La momentul de față, căpșunele sunt exportate în Federația Rusă, Belarus și Romania.
Potrivit reprezentanților cooperativei în acest an, echipamentul nu a funcționat la capacitate maximă deoarece a fost un an de testare. În plus, dibn cauza ploiorlor, și roada a fost mai mică decât în anii precedenți.
De notat că echipamentul achiziționat poate fi utilizat pentru sortarea și păstrarea și a altor pomușoare și fructe.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *