Mistreți, cerbi, șerpi, cameleoni, păsări de tot felul și-au găsit sălaș la un muzeu din Călărași

La început de iunie, o expoziție inedită de păsări și animale împăiate a fost inaugurată la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași.
Colecția a fost oferită cu drag, pentru a fi expusă, de un colecționar celebru, Petru Costin, originar din Seliștea Nouă, raionul Călărași, inclus în Cartea Recordurilor Guiness pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume.
”Mi-am dorit această expoziție din anul 2017, de când l-am cunoscut pe Petru Costin și am rămas încântată de vasta sa colecție”, a spus Mariana Iurcu, muzeografă și ghid turistic.
Potrivit dânsei, vizitatorii, în special copiii, sunt atrași de șerpii de dimensiuni impunătoare.”Unii, însă, sunt uimiți și de un simplu cocoș de curte, căci fiecare exponat din expoziție este special”, a precizat dânsa, după care a menționat că exponatele nu sunt însoțite de descrieri intenționat.
”Asta, pentru ca vizitatorii să aibă și un fel de temă pentru acasă: să răsfoiască enciclopediile, să caute informații,  să se documenteze despre o vietate sau alta”, a explicat muzeografa.
Animalele împăiate vor putea fi admirate la muzeu până la sfârșitul lunii septembrie. Petru Costin le-a oferit gratis.
Anterior, Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași a mai găzduit două expoziții din exponatele oferite de Petru Costin, astfel că cei interesați au avut șansa să vadă 100 de chipiuri dintre cele mai diverse și 10 drapele din diferite vremutri, precum și arme medievale.
Petru Costin este colonel în Serviciul Vamal al Republicii Moldova, un împătimit colecționar, supranumit omul-muzeu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *