Călărășeni în orașul Bielsk Podlaski din Polonia. Ce au făcut, care a fost scopul vizitei

Nicolae Rozembac, vicepereședintele raionului Călărași, Iurie Bobeică, șeful Direcției Finanțe și primarul de Peticeni, Sergiu Șpac, au efectuat, la început de iunie, o vizită în orașul polonez Bielsk Podlaski, înfrățit cu raionul Călărași de 12 ani.
”Deja al 40-lea an consecutiv au loc Zilele orașului Bielsk Podlaski. Ei sărbătoresc cu mult fast”, a menționat  Nicolae Rozembac.
Profitând de ocazia de a se afla în Polonia, delegația călărășeană a vizitat mai multe obiective, acordând o atenție sporită celor în care au fost investiți bani europeni.
”Am vizitat întreprinderi industriale, centre culturale, muzee și locuri istorice semnificative pentru poporul polonez”, a specificat vicepreședintele raionului Călărași.
Reamintim că, grație autorităților din Bielsk-Podlaski, în raionul Călărași au fost realizate două proiecte sociale care au contribuit la bunăstarea populației.
Este vorba de construcția stației de epurare din comuna Onișcani și  amenajarea unui teren de joacă pentru copii în orașul Călărași.
Datorită acestei înfrățiri, au loc și schimburi de copii. Astfel, copii din Bielsk Podlaski se odihnesc în tabăra pentru copii ”Romanița” din Oricova, iar copii din Călărași pleacă în Polonia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *