Azi la Călărași va avea loc un protest pașnic de susținere a Guvernului Sandu

Imagine: panoramio.com

Imagine: panoramio.com

Unii călărășeni vor să iasă azi, în fața primăriei să susțină noul Guvern format – Guvernul Sandu.
”Azi – 10 iunie 2019, ora 16:30, în fața primăriei Călărași vă așteptăm să veniți împreună să susținem Guvernul nou legitim investit Sandu!” se arată într-o postare a lui Serghei Glazov pe Facebook.
De subliniat că unii consilieri ai Consiliului orășenesc Călărași au recunoscut Parlamentul format la 8 iunie și își exprimă susținerea Guvernului nou investit Sandu. ”Pornind de la principiul constituțional a colaborării puterilor în stat, subsemnații Consilieri în Consiliul Orășenesc Călărași, recunoaștem Parlamentul legal format la 8 iunie 2019 și ne exprimam susținerea Guvernului nou investit.
Totodată chemăm toate forțele politice parlamentare și extraparlamentare la un dialog responsabil prin manifestarea unui calm și reținere în această cotitură radicală spre edificarea statului de drept și curmarea apucăturilor dictatoriale.
În speranța că veți depune toate eforturile la respectarea statului de drept și a democrației, primiți asigurarea respectului nostru. Pentru ce și semnăm nefiind siliți de nimeni”, a scris pe Facebook consilierul în Consiliul Orășenesc Călărași, Veaceslav Arapan.

Și primarul de la Peticeni, Sergiu Șpac, împreună cu câțiva consilieri din aceeași localitate au semnat o declarație prin care recunosc noua conducere a Parlamentului și componența noului Guvern în frunte cu Maia Sandu.
Aleșii locali anunță că susțin noua majoritate parlamentară și Guvernul investit pe 8 iunie. Documentul a fost semnat de primarul de Peticeni, Sergiu Șpac și cinci consilieri locali: Dumitru Melnic, Ghenadie Țîpac, Diana Catană, Gheorghe Zinovei și Nicanor Pruteanu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *