Proverbul ”Omul sfințește locul” este adevăr pur. Iată și dovada

Preotul de la Cetireni, Igor Ursu

Preotul de la Cetireni, Igor Ursu

Proverbul ”Omul sfințește locul” este adevăr pur, în special pentru părintele Igor Ursu, parohul Bisericii ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Cetireni.
El este străjerul sufletelor consătenilor, el este părintele și profesorul noii generații.
În toamna anului 2018, părintele a devenit profesor de religie la gimnaziul din Cetireni. De atunci, se dedică cu trup și suflet elevilor de aici. Pe lângă faptul că îi învață cum să fie mai buni, dânsul a și demonstrate ce însemană bunătate.
De câteva luni, elevii ciclului gimnazial sunt alimentați la un preț mult mai mic și asta, deoarece că părintele Igor Ursu acoperă aproape jumătate din suma necesară pentru alimentația elevilor. Totodată, la începutul anului 2019, a organizat o excursie de două zile la câteva mănăstiri din Republica Moldova.
Preotul a adus numeroase contribuții nu doar pentru gimnaziu, ci și pentru localitate, pentru  biserică. Dânsul a făcut tot posibilul pentru ca enoriașii să beneficieze de prânzuri. Tot el a adus tone de haine și le-a donat gratuit celor care au nevoie de ele.
O altă faptă demnă de laudă ar fi că din jertfa adusă de credincioși la biserică el a făcut colete cu produse alimentare și le-a donat familiilor social-vulnerabile din localitate.
A renovat biserica, a transformat ograda bisericii într-un adevărat paradis cu bănci și un leagăn pentru copii, a construit o mini-cantină în care să se ia masa oamenii.
Și pentru viitor, preotul-paroh al Bisericii ”Sfântul Ierarh Nicolae”, Igor Ursu, are o mulțime de planuri. Sătenii sunt foarte mulțumiți și au o stimă deosebită față de dumnealui.
Daniela Dubanjiu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • Suntem mândri și recunoscători pentru străduința, evlavia,dragostea față de enoriași, munca depusă la localul Sfânt al satului nostru Cetireni.Si aducem mulțumiri părintelui Igor Ursu și preotesei Ursu Ana ,să ne fie mereu alături și să ne fiți sănătoși!.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *