”Nănașul de Ungheni” a împlinit 70 de ani

În fotografie: Nicolae Glib, nănaşul de Ungheni

În fotografie: Nicolae Glib, nănaşul de Ungheni

Interpretul de muzică populară Nicolae Glib, Artist al Poporului, laureat al Premiului Național, deținător al Ordinului Republicii, a ajuns la aniversarea de 70 de ani din ziua nașterii.
S-a născut la 10 mai 1949, în Pepeni, Sângerei, unde și s-a stabilit cu traiul. A fost primar al satului natal, apoi viceprimar. De cântec, însă, nu s-a lăsat niciodată.
A cântat și în orchestra Ansamblului de dansuri şi muzică populară „Joc”, și în Orchestra de muzică populară ”Folclor”, și în ”Lăutarii”.
Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se numără: ”Sunt fecior de harnic neam”, ”Hai, prieteni, la mulți ani”, ”Nașule”, ”Doar o viață are omul”, ”Miresuica mea” etc.
La finele anului 2013, în cadrul unui spectacol prezentat la Ungheni, interpretul a fost declarat ”Nănaș de Ungheni”, iar primarul Alexandru Ambros i-a legat un prosop cu această titulatură, menționând că ”Nicolae Glib deţine, cu siguranţă, recordul la numărul de fini. Numai la Ungheni are circa 40 de mii”.
Chiar dacă a devenit ”Nănaș de Ungheni”, Nicolae Glib nu a îndesit-o cu concertele aici. În schimb, feciorul său, Isidor, s-a ales cu o soție ungheneancă – Marina Scutaru, fosta consilieră a primarului de Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *