Ungheneancă – printre cele patru finaliste ale unui concurs de nuvele francofone, organizat în Franța

Valeria Babici. Foto: facebook.com

Valeria Babici. Foto: facebook.com

Doar patru nuvele din cele 30 prezentate de liceenii din Republica Moldova la concursul de nuvele francofone au trecut în finală.
Pe 6 mai, un juriu de specialitate din Saint-Etienne a stabilit finalistele. Trei sunt din Chișinău, iar a patra e discipola profesoarei Galina Berbeu de la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, Valeria Babici.
”Anul acesta am fost onorată să fac parte din juriul din Saint-Etienne și să apreciez la justa valoare nuvelele elevilor moldoveni.(…) Am apreciat enorm efortul liceenilor de a scrie într-o limbă străină, de a exprima emoții și gânduri într-o limbă care nu îți este maternă, ceea ce nu e deloc ușor. Dar ei s-au descurcat cu brio”, a scris pe blogul său, elenarobu.md, jurnalista Elena Robu, stabilită cu traiul în Franța.
Concursul este organizat la inițiativa Asociației ”Lire a Saint-Etienne”. De cinci ani la concurs participă și liceeni din Republica Moldova, grație Asociației ”Prietenii Moldovei” din regiunea Auvergne-Rhone-Alpes. Aceeași asociație oferă și marele premiu – o vizită în orașul Saint-Etienne.
Urmează o nouă etapă, finală. Lucrările vor fi evaluate de un juriu din Paris, iar numele câștigătorului va fi cunoscut la mijlocul lunii iunie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *