Educația pentru sănătate în școli. A fi sau a nu fi?

Dezbaterea publică de la Frăsinești din 22 mai

Gimnaziul din Frăsinești e la un pas de a accepta studierea cursului opțional ”Educația pentru sănătate”.
Despre acest lucru a vorbit, la Discuția publică din 22 mai, organizată în cadrul  a campaniei “Educație pentru sănătate – dreptul meu, alegerea mea”, din proiectul „Promovarea educației pentru sănătatea tinerilor”, realizat de UNFPA Moldova, cu sprijinul Ambasadei Olandei.
”Ne vom implica cu toții pentru promovarea acestui curs, fiindcă școala are un rol tot mai mare în educarea tinerei generații”, a subliniat directoarea Ala Mihailov.
Și primarul Iacob Pîntea a dat asigurări că va implica toată localitatea în acțiunile comunitare privind promovarea educației pentru sănătate a tinerei generații din Frăsinești.
”În lipsa părinților plecați peste hotare, importanța acestei discipline este cu atât mai mare, ajutând tinerii să comunice, să ia decizii responsabile și să fie protejați de riscuri”, a subliniat și Natalia Plugaru, reprezentantă adjunctă UNFPA Moldova, prezentă la evenimentul de la Frăsinești.
Adolescenții din Frăsinești stabilesc subiectele care i-ar interesa cel mai mult

La momentul de față, cursul respectiv este studiat la solicitare de circa 22 mii de adolescenți, ceea ce constituie aproximativ 10% din numărul total al acestora.
Din 22 mai, a început campania de promovare a cursului ”Educație pentru sănătate”, prin discuții publice, care se vor desfășura, per total, în 12 localități din raioanele Orhei, Rezina, Fălești, Cahul și Ungheni.
Proiectul este implementat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării, AO “Parteneriate pentru Fiecare Copil”, Centrul Educațional „Pro Didactica” și Rețeaua Tinerilor  Educatori de la Egal la Egal „Y-PEER”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *