Ce s-a întâmplat în fapt de seară la muzeul din Călărași

Un crâmpei din sărbătoarea organizată la muzeul din Călărași

Un crâmpei din sărbătoarea organizată la muzeul din Călărași

Ce s-a întâmplat în fapt de seară la Muzeul de Istorie și Etnografie ”Dumitru Scvorțov” din Călărași? Oamenii au venit miercuri, 22 mai, pentru a marca ”Noaptea Muzeelor”, ediția a IV-a.
Evenimentul a început cu un vernisaj de pictură cu genericul: ”Am venit, am văzut, am pictat”. A urmat concursul de prezentare a unei culturi etnice: ”Drag mi-e neamul meu frumos, etnografic, curios”, etniile prezentate de elevi călărășeni fiind romii, rușii și evreii.
Astfel, cei de la Liceul ”Vasile Alecsandri” au prezentat o nuntă țigănească autentică. ”Rușii” de la Gimnaziul ”Ion Creangă” au organizat o ”Maslenița” ca la carte, iar elevii de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” au intrat în pielea evreilor, vorbind în ebraică, purtând straie specifice și dansând cu foc pe o melodie evreiască.
Misiunea juriului a fost destul de dificilă. ”Am ținut cont de vestimentație, de activitatea artistic prezentată, de scenariu și aspectul vizual”, a explicat Zinaida Sturza, directoare adjunct la Școala de Arte ”George Enescu” din Călărași, membră a juriului.
De notat că premiul întâi le-a revenit elevilor de la Liceul ”Mihail Sadoveanu”.
Sărbătoarea europeană ”Noaptea muzeelor” la Călărași s-a încheiat cu vizionarea sub cerul liber a comediei ”O noapte la muzeu”.
În semn de reucnoștință, primarul Nicolae Melnic a oferit diplome angajaților muzeului și  un set de cărți. ”Pentru noi aceste diplome sunt prețioase, sunt o adevărată motivație pentru a face lucruri frumoase în continuare”, a declarat Mariana Iurcu, ghid turistic și custode la Muzeul din Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *