UPDATE. FOTO / VIDEO Mobilizare maximă! Împreună lichidează consecințele ploilor torențiale

 UPDATE12:20 
”Conjugarea eforturilor tuturor pentru evitarea afectării populației. Ultimul sunet aici împreună cu colegii. Cu regret, unele diguri ale bazinelor acvatice au cedat, de aceea, rugăm populația să fie prudentă”, anunțul a fost făcut pe pagina de facebook  a Iuliei  Pancu, vicepreședinta raionului Ungheni.
 
 
 
 
În aceste momente, mai mulți elevi de la  Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, împreună cu salvatorii participă la lichidarea consecințelor ploilor torențiale în apropiere de lacul Delia, se arată în mai multe  postări pe paginile de facebook ale instituțiilor.

În urma ploilor torențiale din noaptea trecută, din cauza cantităților mari de apă, unele case de locuit din apropierea lacului Delia riscă să fie inundate.
Astfel, în fața gospodăriilor vizate de pericol, elevii împreună cu angajații Centrului de Excelență în securitatea Frontierei și reprezentanții Direcției Situațiilor Excepționale Ungheni construiesc diguri din saci cu nisip.
Potrivit Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență, în această dimineață, și salvatorii au fost alertați după ce în urma ploilor, iazul din localitatea Alexeevca s-a scurs abundent în iazul Ceachir.
La fața locului sunt antrenate 80 de persoane. Salvatorii, politiștii, dar și reprezentanții autorităților locale întreprind acțiuni de urgență pentru a preveni inundațiile.
 
 
 



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *