Cum își bat joc angajați ai Consiliului Raional Ungheni de cei ce vor să fie informați

Pe 22 mai, a fost inaugurată, după renovare, grădinița-creșă din Pîrlița, cea mai numeroasă instituție preșcolară din mediul rural din raionul Ungheni. Cel puțin așa anunță site-ul Consiliului Raional Ungheni.
Nici un cuvânt despre câți bani s-au cheltuit, în ce a constat renovarea, câți copii sunt înscriși la grădinița respectivă, dacă tot s-a menționat că e cea mai numeroasă – să știm și noi, muritorii de rând, ce înseamnă cea mai numeroasă grădiniță, ce înseamnă renovare și cât costă.
În schimb, nu a lipsit ”pomelnicul”, cu înșiruirea oaspeților de onoare.
”La eveniment au participat Dna Iulia Pancu, vicepreședintele raionului Ungheni, Dnl Nicolae Ciubuc, deputat în Parlamentul RM, Dna Ludmila Guzun, deputat în Parlamentul RM, Dna Maria Bolotovici, șefa Secției Cultură și Turism, consilieri locali, părinți, copii, oaspeți”, scrie pe site-ul Consiliului Raional Ungheni.

Ați citit atent această frază, postată – atenție! – pe un site oficial, de cineva care primește bani publici? Cum, Dumnezeule, poți scrie ”Dnl” sau ”Dna”?
În primul rând, în ”pomelnice” se menționează doar numele și prenumele persoanelor. În al doilea rând, este total greșit să prescurtezi în așa hal cele două cuvinte: doamna și domnul. În al treilea rând, niciodată aceste cuvinte nu se scriu cu majusculă.
Dar ce înseamnă Parlamentul RM? Mai bine zis, acest RM? Așa se scrie, repet, pe un site al unei instituții de stat?
Mai departe e și mai grav. ”Renovarea instituției a fost posibilă cu implicarea Guvernului Republicii MD”. Recunosc, așa ceva nu am mai citit nicăieri și niciodată – Republica MD.
Adevărată bătaie de joc și de acest stat, și de acest site, și de noi, cei care vrem să fim informați.
Continuarea editorialului o puteți citi în ziarul EXPRESUL, nr. 20 din 31 mai 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *