Un sat din raionul Călărași va avea propriul fitness club

Pe ultima sută de metri

Pe ultima sută de metri

Bravicea, un sat cu o populație de circa 3000 de locuitori, va avea propriul său club de fitness.
Asta, grație proiectului comunitar ”Fitness Club Bravicea”, finanțat de Corpul Păcii”.
Potrivit primarului Alexei Zatic, au fost oferite de către această organizație circa 57 mii lei – pentru achiziționarea unei bande de alergat electrice, a două biciclete eliptice, două biciclete magnetice, zece stepere, saltele pentru gimnastică, roată pentru exerciții și un trenajor multifuncțional.
”Inițiativa îi aparține voluntarei de la Corpul Păcii, pe care o avem în localitate, Anne Poetzl”, a specificat primarul.
Pentru ca sala de sport, situată la etajul doi al Casei de cultură din sat, să fie adaptată la  condițiile necesare, administrația publică locală a contribuit cu 50 mii lei, bani din care au fost  reconstruite două vestiare, a fost instalată rețeaua electric, au fost procurate echipamente sportive.
Și Gimnaziul local ”Ștefan cel Mare” a venit cu o contribuție de circa 10 mii lei, din care au fost achiziționate bastoane pentru aerobică, mingi pentru fitness, expendere și corzi de sărit.
A donat 3000 de lei și Asociația Obștească ”Părinții în sprijinul învățământului” – pentru procurarea cercurilor pentru gimnastică, a mingilor de fotbal, baschet și volei etc.
Astfel, valoarea totală a proiectului este de aproape 160 mii lei.
”În sala de fitness încap concomitant 20-25 de personae. Cred că localnicii vor veni aici, căci în permanență mă întreabă când o vom deschide”, a făcut o remarcă primarul, după care a adăugat: ”Noi chiar nu avem niciun loc de relaxare pentru localnici, în afară de stadion”.
La prima etapă, vor face sport gratis.  Pe viitor, va fi stabilită o taxă simbolică, pentru a putea întreține sala. Totodată, se planifică și construirea unor cabine de duș.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *