Site-ul primăriei Ungheni a împlinit zece ani. La ce ”performanțe” a ajuns

* Ludmila Guzun, viceprimară, și acum așteaptă să fie contactată de ungheneni
* Despre primarul de Ungheni – doar numele, prenumele și studiile. Ce a urmat după absolvirea facultății, rămâne un mister
* Despre viceprimarul Cristofor Codreanu – doar în engleză!

* Cine e viceprimara Lilia Bernic, alesă în funcție exact cu un an în urmă? Secret!

La început de aprilie 2009, Primăria Ungheni anunța despre lansarea site-ul său, www.ungheni.md
În mesajul primarului Alexandru Ambros, plasat pe site-ul respectiv, se menţiona: “Această pagină web a fost creată cu scopul de a îmbunătăţi calitatea dialogului între locuitorii acestui minunat oraş, Ungheni, şi administraţia publică locală, precum şi de a  informa concetăţenii noştri de peste hotare despre toate evenimentele care se desfăşoară în localitatea noastră”.
După un deceniu, în aprilie 2019, site-ul www.ungheni.md continuă să fie prezent în mediul online. L-am accesat, să vedem cât de mult s-a îmbunătățit ”calitatea dialogului între locuitorii acestui minunat oraş, Ungheni, şi administraţia publică locală” în cei zece ani care au trecut de la lansare.

Începem cu
”Audiența virtuală”
Surpriză! Ni se spune franc: ”Contactează viceprimarul – Ludmila Guzun”. Asta, în timp ce Ludmila Guzun și-a dat demisia din funcția de viceprimar al orașului Ungheni în 2012! Cu șapte ani în urmă.

Vreți să aflați cât mai multe despre cei ce conduc orașul?
Nu are sens să accesați site-ul primăriei, ungheni.md, căci nu veți găsi mare lucru.
Despre primarul Alexandru Ambros – doar numele, prenumele, data nașterii, starea civilă și studiile.  Ce a urmat după Facultatea Matematică şi Cibernetică a Universității de Stat din Republica Moldova, pe care a absolvit-o în 1990, rămâne un mister.
CV-ul viceprimarului Cristofor Codreanu e doar în engleză, iar al viceprimarei Lilia Bernic, care a fost aleasă în funcția respectivă cu un an în urmă, pe 30 martie 2018,  lipsește în totalitate.
Doar despre viceprimarul Eduard Balan putem afla mai multe, până și despre aptitudinile şi competenţele sale artistice. Să fie oare următorul candidat la funcția de primar?

Trecem la un alt compartiment: Statutul orașului Ungheni
Nimic despre municipiu, chiar dacă acest statut i-a fost acordat Ungheniului la 3 noiembrie 2016.
Evenimente – mai mult decât puține. Asta, dacă admitem că funcționarii publici, consilierii municipali, primarul și viceprimarul chiar lucrează.
De consultări cu populația, comentarii, opinii – principalii indicatori ai unui dialog de calitate între localnici și administrația publică locală – nici pomină.
… Urmează un nou deceniu de comunicare între cei aleși și cei care au ales.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *