Păzea! Vine CNA. În instituțiile medicale

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) și Centrul Național Anticorupție (CNA) au dat startul unei campanii anticorupţie, cu genericul “Corupţia dăunează grav sănătăţii”.
”Campania are drept scop prevenirea și combaterea corupției, fortificarea integrității sistemului de sănătate și consolidarea drepturilor fundamentale ale omului în sistemul de sănătate”, se arată într-un comunicat de presă al Ministetrului Sănătății.
În cadrul campaniei respective, ofiţerii CNA vor organiza activităţi de instruire anticorupţie pentru angajaţii ministerului, managerii din sistemul de sănătate, adjuncţii şi juriştii din subordinea ministerului, pentru personalul medical din instituţiile medicale sanitare publice republicane, municipale şi raionale, cadrele didactice şi studenții instituţiilor de învăţământ medical.
Instruirile anticorupţie vor fi organizate zilnic, timp de trei luni, în perioada aprilie-iunie.
Apropo, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a elaborat și aprobat un plan sectorial de acțiuni anticorupție în domeniul sănătății și asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anii 2018-2020.
Obiectivul acestui plan, se menționează în același comunicat de presă, este îmbunătăţirea accesului populaţiei Republicii Moldova la servicii de sănătate calitative, eficientizarea utilizării resurselor financiare publice prin asigurarea unui proces decizional transparent, receptiv, riguros, incluziv şi participativ în cadrul autorităţilor şi instituţiilor din sistemul sănătăţii.
Ministerul Sănătății mai comunică, că, în conformitate cu un studiu (fără să menționeze despre ce fel de studiu este vorba), anual, în sistemul de sănătate, circa 300 milioane de lei sunt plăți neformale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *