Doar poezii ale pământeanului lor. Au recitat și au câștigat

Elevi din 13 instituții de învățământ din raionul Călărași au oferit tot ce-i mai bun pentru a impresiona juriul la un concurs al seclamatorilor, organizat la Biblioteca publică ”Grigore Vieru” din orașul Călărași, la inițiativa călărășeanului Mihai Doloton.
Concurenții urmau să recite din poeziile incluse în cartea ”Umbrela singurătăţii” a lui Efim Chicu din Meleșeni.
”Ne dorim ca tot mai mulți copii să-l cunoască și să-l citească pe pământeanul nostru, Efim Chicu, pentru că așa oameni ca dumnealui, cred eu, trebuie să fie cunoscuți de toată lumea”, a specificat Mihai Doloton.
Juriul, format din nume sonore, cum ar fi: Efim Chicu, Lidia Grosu, Marcela Mardare, Mihai Doloton și Galina Agafița, directoarea bibliotecii, a avut o misiune pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă. Or, participanții la concurs s-au pregătit ca la carte.
După lungi deliberări, clasamentul a fost făcut, iar premianții au primit diplome și cărți din partea organizatorilor.
”Am ales poezia „Sfat”, pentru că mi-a plăcut foarte mult. Am trăit emoții unice în timp ce recitam, mai ales că mama mea era în sală și o vedeam cum plânge”, a povestit Augustina Baciu, elevă la Gimnaziul din Temeleuți, deținătoarea locului I.
Și Daniela Godea, elevă la Gimnaziul din Bahmut, a recunoscut că nu i-a fost deloc ușor să se hotărască ce poezie să-și aleagă. Până la urmă, a recitat, într-o manieră unică, „Slut la Prut” și „Țară și destin”, alegându-se cu locul II.
De notat că volumul „Umbrela singurătății” încă nu a fost lansat, acesta fiind proaspăt scos de sub tipar, fiind a șasea carte a lui Efim Chicu.
”Mă simt foarte onorat că există un interes deosebit pentru creația mea, ceea ce mă face să merg mai departe pentru a scrie noi versuri și a edita noi cărți”, a menționat, la final, Efim Chicu.
Concursul declamatorilor s-a desfășurat în parteneriat cu Consiliul raional Călărași, Direcția Cultură și Turism, și Biblioteca publică raională ”Grigore Vieru”.
Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *