Cine să aducă în ordine curțile și terenurile de joacă din Călărași

Imagine simbol

Și-a invitat vecinii să aducă în ordine terenul de joacă. Rezultatul?
“Dragi părinți cu pici de la Bojole, unicul teren de joacă de aici e într-o stare deplorabilă. Este foarte mult gunoi și sticlă stricată. Haideți să soluționăm problema împreună. Ce ziceți?”. Cu un astfel de apel a venit, pe o rețea de socializare, Alina Gurin, o tânără mămică din Călărași.
Postarea ei a a adunat câteva zeci de aprecieri, iar unele mămici chiar au promis să participle la salubrizarea terenului. În ziua și la ora fixată, însă, a ieșit doar… Alina Gurin. “Presupun că nu a ieșit nimeni pentru că era vânt în ziua respectivă”, a încercat să găsească ea o explicație.
Chiar dacă a rămas un pic dezamăgită, va aștepta când vremea se va mai încălzi și va mai face un apel pentru a ieși cu toții la curățenie.
Ce zic autoritățile?
Potrivit viceprimarului de Călărași, Victor Ambroci, terenul de joacă din cartierul Bojole a fost amenajat acum șase ani, iar starea deplorabilă în care a ajuns nu este altceva decât rezultatul nepăsării unor locuitori certați cu bunul simț.
”Avem terenuri recent amenajate care se distrug, lumea scoate bucăți de pavaj și le duce acasă. Acest fapt ne vorbește despre multe”, a făcut dânsul o remarcă.
La ora actuală, în Călărași există doar șase terenuri de joacă, iar viceprimarul susține că ar mai fi nevoie de  încă cel puțin opt.  ”Căutăm proiecte viabile ce ne-ar permite să amenajăm terenuri noi și să le extindem și pe cele existente”, a comunicat dânsul.
Tot el a confirmat faptul că nu există nici un coș de gunoi lângă terenul de joacă de la Bojole. Cel care fusese montat a dispărut, iar unii locatari alegeau să-și ducă punga cu gunoi chiar la coșul respectiv decât să mai facă câțiva pași până la tomberoanele din imediata apropiere.
”Orașul meu – mândria mea”
O soluție de moment, în opinia lui Victor Ambroci, este participarea călărășenilor la concursul ”Orașul meu – mândria mea”, inițiat de primărie.
Urmează să fie desemnată cea mai curată și amenajată curte a blocurilor locative, curte privată, fântână, izvor și instituție de învățământ din orașul Călărași. Învingătorii vor primi premii bănești între 500 și 3000 de lei.
Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *