După drumul Ungheni-Chișinău, vom avea un nou șantier: gazoductul Ungheni-Chișinău

TRANSGAZ anunță: ”Către sfârșitul lunii aprilie vom avea în desfășurare un teatru de operațiuni pe toate segmentele de șantier”.
Conducta de transport de gaze naturale Ungheni-Chișinău va fi gata la finele anului curent. Cel puțin, așa afirmă conducerea SNTGN TRANSGAZ SA România, responsabilă de construcția acestui gazoduct.
Recent, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici,  a avut o întrevedere de lucru cu conducerea Transgaz și cu reprezentanții companiei OMV Petrom SA.
”Subiectul abordat a vizat demararea lucrărilor de construcție a conductei de transport de gaze naturale Ungheni-Chișinău. Părțile au apreciat ritmul accelerat în care au început lucrările, astfel încât conducta de gaz să fie operațională către finele anului curent”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.
„Din momentul finalizării gazoductului propriu-zis, planificat pentru finele lui 2019, Republica Moldova, va avea o cale alternativă de aprovizionare cu gaze naturale, ceea ce ne va permite să avem un sector energetic mai sigur, cu un număr sporit de furnizori. Scopul nostru este să creăm condiții de competitivitate în sector, astfel încât să putem asigura cetățenilor prețuri mai mici la gaz, iar agenților economici posibilitatea de a crește și a se dezvolta”, a menționat ministrul Chiril Gaburici în cadrul aceleiași întrevederi.
Gazoductul, cu o lungime de aproape 120 de kilometri, va trece prin 25 de localități – din raioanele Ungheni, Nisporeni, Strășeni, Călărași și din municipiul Chișinău.
Lista localităților o vedeți AICI:


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *