Viitor promițător pentru o soră și-un frate din Călărași

Despre frații Regina și Alex Leahu din Călărași cu siguranță vom mai auzi. Și asta pentru că muzica, marea lor pasiune, îi duce spre noi și noi culmi. Cea mai recentă realizare a lor este participarea, în perioada 15-17 martie, la Festivalul de muzică pentru copii și adolescenți “Cheia sol music for all” din Botoșani, România, ajuns la cea de a treia ediție.
După o prestație impecabilă, Regina s-a întors acasă cu Marele Trofeu la Secțiunea pop-internațional, iar Alex – cu locul II la Secțiunea pop-românesc.
Apropo, la cei nouă ani ai săi, Regina Leahu se poate lăuda cu o multitudine de apariții pe diferite scene din țară, dar și din afara ei: locul I la concursul „Ploița de stele” din Călărași, apoi premiul I la concursul “Ring Star”, dar și prestații de nota 10 în cadrul competițiilor “Music for Kids” din Iași, sau “Best Voice” din Chișinău. Potrivit tatălui ei, Sandu Leahu, Regina face muzică de la 3 ani. Fiind elevă la Școala de Arte “George Enescu” din Călărași, studiază vioara și pianul. Face și lecții de vocal. E pasionată și de pictură, a făcut și dans, dar toruși, marea sa dragoste rămâne a fi muzica. Fratele ei, Alex, care este cu doi ani mai mic, studiază acordeonul dar și tobele acustice și are în palmaresul lui mai multe diploma și trofee.
În ceea ce privește vocalul, cea mai bună profesoară a ambilor le rămâne a fi mama lor, Liliana Sorici, care e și ea profesionistă în ale muzicii. Tatăl celor doi copii talentați, Sandu Leahu ne-a declarat că, alături de soția sa, investesc în copii tot ce au mai bun. “Ne dorim să le oferim tot ceea de ce nu am avut poate noi parte. La moment ei au succes în muzică, dar până la urmă decizia de a deveni cineva anume, le aparține lor. Atât eu, cât și soția am făcut muzică încă de pe la 5-6 ani, așa că ei acum urmează exemplul nostru”, a menționat tatăl.
La Festivalul de muzică pentru copii și adolescenți “Cheia sol music for all” din Botoșani au participat peste o sută de copii din România și Republica Moldova.
DOINA HAREA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *