Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și jumătate. Sergiu Cebotari – la opt ani

Gherghe Petic, a fost condamnat ieri, 20 martie, la trei ani și șase luni, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei. Sentința a fost pronunțată în cadrul ședinței Judecătoriei Orhei.
Gheorghe Petic pledează nevinovat. El a susținut de nenumărate ori că e vorba de un dosar politic. Dânsul este liderul Platformei DA la Ungheni. El a fost inclus în lista Blocului ACUM pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, fiind pe poziția 33.
Reamintim că Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018. Pe numele lui a fost pornită o cauză penală pentru viol. Dânsul este fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România.
Și fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante în interiorul întreprinderii, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate, transmite Jurnal TV.
Sentința a fost pronunțată tot ieri, de Judecătoria Ungheni. Totodată, Sergiu Cebotari trebuie să achite prejudiciile financiare, care se presupune că acesta le-ar fi cauzate foștilor săi angajați, în valoare de 299 de mii de lei. De asemenea, el a mai fost privat de dreptul de a desfășura activitate de administrare și de întreprinzător pe un termen de patru ani. Avocații lui Sergiu Cebotari au declarat că vor ataca sentința Judecătoriei Ungheni la Curtea de Apel.
UNIMEDIA  reamintește că pe numele lui Sergiu Cebotari au fost pornite două cauze penale. Potrivit lui Ruslan Ojog, la adresa IP Nisporeni au parvenit 16 plângeri de la cetățeni care informează că cetățeanul Sergiu Cebotari ar fi pretins de la ei prin înșelăciune muncă forțată.
Suma totală pe marginea ambelor cauze penale constituie peste 400.000 de lei, acesta este prejudiciul pretins de victime.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *