Artiști de valoare adunați laolaltă pe scena casei de cultură de la Sipoteni

Un frumos concert de caritate s-a desfășurat duminică, 17 martie la Sipoteni. A durat patru ore și în tot acest timp a ținut publicul într-o emoție continuă. Casa de cultură din localitate s-a dovedit a fi prea mică în acea zi.
Concertul s-a desfășurat în memoria sipoteneanului Sergiu Ursu, care acum trei ani, la vârsta de doar 30 de ani a decedat în urma unui stop cardiac. Dânsul, fiind muzician de profesie, a activat și ca profesor, dar a fost și angajat al Ministerului Afacerilor Interne.
Evenimentul a fost organizat la inițiativa prietenilor lui, care spun că era fire activă, dornică de viață, care se implica în diverse proiecte și lega prietenii cu toți cei pe care-i întâlnea.
La concert, intitulat sugestiv ”Săracă inima mea”, au evoluat nume sonore, printre care: Maria Stoianov, Cezara, Veronica Mihai, Tudor Ungureanu, Alexandru Reva, Andrei Coțofană, Maria Țărnă, Vasile Olaru, Carolina Prepeliță, Angela Roșcovan, precum și Corul Cameral “Credo” al MAI, dar și alți oameni de cultură. Cu toții au cucerit publicul prin interpretări de excepție și au depănat amintiri despre regretatul lor coleg.
”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că Sergiu a avut prieteni adevărați, care nu l-au dat uitării și au demonstrat cât de mult l-au iubit și l-au respectat”, a declarat printre lacrimi, mama lui Sergiu, Valentina Ursu, ținând să le mulțumească tuturor pentru  organiza acestui eveniment în memoria fiului ei. “Pare incredibil, dar atunci când am aflat despre concert, eram în Italia, unde muncesc de mai mulți ani. M-am gândit imediat că trebuie să vin acasă, însă nicidecum nu găseam bilet la avion și eram foarte tristă și mă simțeam rău. Am adormit plângând, iar în vis mi-a apărut Sergiu. El mi-a zis să nu fiu necăjită, că bilete sunt și chiar mi-a zis la ce agenție să merg ca să-l cumpăr și mi-a mai zis să nu-mi fie frică de faptul că voi ajunge la o oră mai târzie, că el va fi lângă mine. Dimineață așa și am făcut, am mers și am găsit bilet spre casă. De trei ani de când a plecat, nu a existat noapte în care să nu-mi visez feciorul”, a mai adăugat, îndurerată, Valentina Ursu.
Primarul de Sipoteni, Vasile Rață, susține că nu a ezitat nici o clipă să dea o mână de ajutor artiștilor de la Chișinău care s-au adresat cu o atare intenție nobilă și s-a implicat, împreună cu toți colegii, la organizarea la nivel înalt a evenimentului. “Chiar am trăit emoții unice la concertul dat. Sergiu Ursu a fost un om deosebit, iar despre acest fapt ne-am convins cu toții duminică. Așa mulți artiști de valoare, adunați laolaltă, nu a prea văzut Sipoteniul”, a subliniat primarul.
Apropo, banii adunați la concertul de caritate, peste 10 mii lei, au fost donați Școlii de Arte din Sipoteni, pentru procurarea unor instrumente muzicale.
DOINA HAREA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *