La Călărași, va fi organizat Festivalul Național de Poezie ”Leonida Lari”

Leonida Lari

Leonida Lari

Este, de fapt, vorba de ediția a III-a a Festivalului poeților uitați, inițiat de călărășeanul Mihai Doloton.
Primele două ediții au fost dedicate poeților George Bacovia și George Coșbuc.
Anunțul despre ediția din acest an a fost deja făcut public. Cei ce vor să participle trebuie să trimită o poezie creație proprie, dedicată Leonidei Lari, și o înregistrare video a unei poezii recitate din creația poetei.Totodată, e nevoie de un CV o copie a unui document care să confirme identitatea participantului.
Termenul limită este 17 mai.
Gala Laureaților se va desfășura în luna iunie, la Călărași.
”Organizez acest festival, dedicate Leonidei Lari,pentru a le aminti tuturor că am avut o mare poetă, un pilon al demnității și o luptătoare neînfricată pentru apărarea valorilor românești”, a explicat Mihai Doloton.
Evaluarea se va face de un juriu de specialitate, format din personalități notorii, cum ar fi poetele: Claudia Partole, Lidia Grosu, Marcela Mardare, Zina Izbaș. Din juriu mai fac parte  scriitorii Dumitru Crudu, Efim Chicu. Președintele juriului va fi însuși Mihai Iorga, actor și regizor, soțul regretatei Leonida Lari.
La festival pot să participe oricine dorește,cu viză de reşedinţă în Republica Moldova și care au de la 10 ani în sus.
Lureaților li se vor înmâna premii bănești, diplome și cărţi, iar cele mai bune creații vor fi incluse într-o antologie dedicată Leonidei Lari.
Leonida Lari s-a născut la 26 octombrie 1949 la bursuceni, Sîngerei și a decedat la 11 decembrie 2011. În acest an, ar fi împlinit 70 de ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *