”Crucea comemorativă” pentru veteranii războiului din Afganistan. Recunoștință sau bătaie de joc?

Cu ocazia aniversării de 30 de ani de la scoaterea trupelor sovietice din Afganistan, și la Ungheni, și la Călărași au avut loc acțiuni de comemorare a celor căzuți în nemilosul război.
Totodată, veteranii războiului – 262 din ungheni și 142 din călărași – au primit distincția Președintelui Republicii Moldova ”Crucea comemorativă: ”Participant la acțiunile de luptă din Afganistan (1979-1989)”.
”Aceste distincții sunt o recunoștință, dar și o bucurie pentru noi. Asta înseamnă că suntem vii și ne creștem nepoții”, a menționat Vasile Lupu, președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, filiala Ungheni, după care a adăugat: ”Din păcate, pe an ce trece, tot mai puțini și mai puțini rămân”.
Și Tudor Gajim, președintele Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, filiala Călărași, a comentat importanța ”Crucii comemorative”.
”Să vă spun drept? Nu înseamnă nimic!”, a exclamat, după care a adăugat: ”Am spus-o și o mai spun: când eram tineri și frumoși de noi aveau nevoie toți. Acum nu mai trebuim la nimeni. Avem o alocație lunară de 100 de lei. E bătaie de joc!”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *