Un scriitor ieșean și-a ilustrat ultima sa carte cu picturi ale copiilor din Sculeniul Unghenilor

Zeci de lucrări ale copiilor din Sculeniul Unghenilor au fost incluse într-un volum proaspăt apărut de sub tipar la o editură din Iași.
Este vorba de o carte de poezii și poeme, scrisă de Ștefan Susai, scriitor și publicist român, întitulată ”Sculeni-Moscova-Amur”.
”Viața mea a curs pe acest traseu. Dar e o carte pur literară”, a precizat  Ștefan Susai pentru EXPRESUL, după care a explicat: ”Cartea mea trebuia să aibă 148 de pagini. Fără ilustrații. Am vazut anul trecut cartea, exemplarul de probă, și nu mi-a plăcut. Am zis s-o ilustreze cu lucrările elevilor de la Școala de Arte din Sculeni. Cine ar fi auzit altfel și ar fi văzut ce pictează acești copii? A trebuit să renunț la 70 la sută din carte. Pentru că ar fi fost foarte scumpă. Dar a ieșit o carte deosebită”.
Potrivit autorului, banii din vânzări vor fi folosiți pentru taxa copiilor de la pictură. ”Eu nu vreau un leu. Totul să intre la școală”, a adăugat dânsul.
Prefața cărții e scrisă de Nina Corcinschi, doctor în filologie, directoarea Institutului de Filologie de pe lângă Academia de științe a Republicii Moldova. ”Cartea este un elogiu adus satului și țăranului”, scrie dânsa.
Lansarea oficială a volumului respectiv va avea loc pe 12 martie la Școala de Arte din Sculeni.
Vom reveni cu detalii de la lansare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *