Cine a fost Marcel Budală? Trebuie să cunoască orice meloman și nu doar

Marel Budală
Marcel Budală

Marel Budală
Marcel Budală

A fost dat startul înscrierilor la Festivalul Național de Interpretare Instrumentală ”Marcel Budală”, ediția a II-a, organizat la Călărași.
Potrivit lui Mihai Doloton, profesor de muzică, inițiatorul și organizatorul acestui festival, sunt acceptați elevi și studenți care învață la școlile de arte sau de muzică, la colegiile și instituțiile de învățământ superior cu profil muzical.
”Festivalul are drept scop omagierea și promovarea creației artistice a cunoscutului acordeonist român, Marcel Budală, celebru pentru interpretarea muzicii lăutărești”, a explicat Mihai Doloton.
Participanţii vor fi divizaţi în trei categorii de vârstă și studii. În acest an, ei vor trebui să interpreteze anumite lucrări muzicale din repertoriul celebrului acordeonist, cum ar fi: ”Hora lui Vişan”, ”Hora Bucureştilor”, ”Sârba lăutărească” etc.
Doritorii vor expedia până la data de 15 aprilie CV-urile, însoțite de câte o poză, de confirmarea că sunt elevi sau studenți la una dintre instituțiile de învățământ enumerate anterior și înregistrarea video a lucrărilor obligatorii.
Pe 8 mai, va avea loc premierea câștigătorilor.
Juriul va fi format din personalităţi și specialişti în domeniu: Edgar Ştefăneţ, dirijor al ansamblului de muzică și dans popular „Fluieraş”, Sergiu Mîrzac, profesor de acordeon, membru al ansamblului de acordeonişti ”Concertino acordion band”, Eugen Duminică, profesor de acordeon, fondator al orchestrei de muzică populară „Eugen Duminică”, Vitalie Vataman, profesor de acordeon, solist  instrumentist profesionist, și Mihai Doloton.
”Îmi doresc ca toată lumea să știe cine este Marcel Budală și să conștientizeze că este o valoare. Pe viitor, vreau ca acest festival să fie internațional, de ce nu”, a declarat pentru ”Expresul” Mihai Doloton.
Festivalul Național de Interpretare Instrumentală ”Marcel Budală” se va desfășura cu susținerea Consiliului raional Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *