Top 10 evenimente la EXPRESUL în 2018

Anul 2018 a fost pentru echipa EXPRESUL cu deplasări interesante și proiecte importante.

 
 

  1.  Natalia Junghietu a absolvit Școala de Management în presă (Stockholm School of Economiscs) de la Riga, Letonia.

De notat că din Republica Moldova au fost selectate pentru aceste studii doar două jurnaliste.
În anul 2019, Natalia Junghietu va încerca să pună în practică ceea ce a învățat acolo.
 
 
2. După ce, cu un an îniante, Veronica Gorea s-a aflat într-o vizită de studiu la Bruxelles, iată că în 2018 a venit și rândul Nataliei Junghietu să meargă în înaltul for european, să se întâlnească și să discute cu europarlamentari, cu reprezentanți de la NATO. Urmare a acestei deplasări, a fost publicat un interviu cu Oana Lungescu, prutătorul de cuvânt al NATO https://www.expresul.md/2018/07/09/ce-cauta-nato-in-republica-moldova/.
3. Lucia Bacalu a participat la un congres al presei locale din Krasnodar, Rusia, după care a avut o vizită de studiu în Polonia. Ambele deplasări au fost posibile, grație Asociației Presei Independente.

 
4. La începutul lunii septembrie, echipa EXPRESUL s-a deplasat la Arad, România. A fost o vizită utilă cu numeroase întâlniri și excursii. Profitând de ocazie, am mers și la Budapesta, în Ungaria, pentru a vedea una dintre cele mai frumoase capitale din Europa.
 
 

 
5.  În anul 2018, am realizat proiectul ”Vocea cartierului tău”, cu suportul IREX-Europe. Grație acestuia, am învățat ce înseamnă jurnalismul mobil și am realizat primele spoturi video. Sperăm ca în anul 2019 să reușim să realizăm și reportaje, și dezbateri, și interviuri video, care vor fi plasate pe site-ul Expresul.md.
 
 
6. Tot în anul care a trecut au avut loc două ediții ale Școlii de Jurnalism, în cadrul cărora Natalia Junghietu i-a inițiat pe zeci de tineri ungheneni în jurnalism.
7.  Am avut parte de două instruiri interesante și utile in house (în cadrul redacției), grație IREX-Europe. Prima – cu Serghei Sidorenko, jurnalist din Kiev, expert în domeniu. A doua – cu Sergiu Matei, operator TV din București, care a lucrat și continuă să lucreze cu importante companii internaționale.

Așa arăta Veronica Gorea după protestul din iulie 2018 de la Ungheni

 
8. Ne-a vizitat consiliera pe probleme politice din cadrul Ambasadei SUA la Chișinău, Alexandra Shema, care a dorit să stabilească mai exact ce s-a întâmplat la cele două mitinguri concomitente din Ungheni: unul al opoziției și al doilea al puterii, ce au avut loc în luna iulie. Atunci, reporterii ”Expresul” au fost bruscați și nu li s-a permis să-și facă meseria.
 
 
9. Cu o vizită a fost la ”Expresul” și Aghieszka Gmys-Wiktor, coordonatoare a programelor Europa din cadrul Fondului Național în Susținerea Democrației (NED).

10. În ultimele zile ale anului ce a trecut, redacția EXPRESUL a fost vizitată și de Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, care ne-a acordat un interviu https://www.expresul.md/2019/01/02/orasul-ungheni-este-o-prioritate-pentru-mine-interviu-cu-excelenta-sa-dereck-j-hogan-ambasadorul-sua-in-republica-moldova/.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *