De Crăciun pe stil vechi, copiii și oamenii nevoiași din Romanovca au primit cadouri

Pe 7 ianuarie, un sobor de preoți de la mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi, au venit la Romanovca pentru a aduce copiilor, dar și oamenilor nevoiași dulciuri, produse alimentare, îmbrăcăminte. Iar copiii din sat au adus în semn de mulțumire colinde frumoase.

De subliniat că acţiunea a făcut parte din seria activităţilor filantropice pe care mănăstirea Hadâmbu le derulează în perioada sărbătorilor de iarnă, la iniţiativa arhimandritului Nicodim Gheorghiţă, stareţul aşezării monahale din Dealul Mare.
În faţa bisericii ”Acoperământul Maicii Domnului” a parohiei Romanovca, preoții din România au fost aşetptați de preotul paroh Nicolae Tverdostup, de câţiva enoriaşi dar şi de copiii care se pregăteau să vestească Naşterea Domnului. Vestea venirii stareţului de la Hadâmbu s-a răspândit destul de repede, astfel că o parte din copii au venit însoţiţi de părinţi.
Pentru început, părintele paroh Nicolae Tverdostup a prezentat un scurt istoric al Parohiei Romanovca, menţionând câteva din dificultăţile pe care le întâmpină în activitatea pastoral-misionară. „Această biserică s-a ridicat cu foarte multă osteneală, întâmpinând multe dificultăţi. Cu ajutorul Maicii Domnului şi având în suflet dragostea pentru Biserica Ortodoxă Română, s-a reuşit ridicarea acestui edificiu. Ne dorim să finalizăm lucrările de construcţie la clopotniţa bisericii”, a menţionat preotul paroh Nicolae Tverdostup.
Apoi au fost vizitate trei gospodării din sat în care locuiesc cu nevoi speciale. ”Să vă întărească Dumnezeu şi să vă dea sănătate. Mereu să vă rugaţi Maicii Domnului să vă ocrotească pentru a trece prin această încercare”, a îndemnat arhimandritul Nicodim Gheorghiţă pe stăpânii caselor.
Din partea unor oameni cu suflet mare din oraşul Iaşi şi din satul Sadova, judeţul Suceava, a fost oferită suma de 2460 de lei moldoveneşti (600 lei româneşti) Parohiei Romanovca pentru a fi folosiţi în activitatea socială ce se desfăşoară zilnic prin grija preotului paroh.
Amintim că acţiunea filantropică a Mănăstirii Hadâmbu a fost susţinută de bunii credincioşi ortodocşi din ţară şi străinătate care au răspuns apelului părintelui Nicodim Gheorghiţă de a veni în sprijinul copiilor şi oamenilor cu o situaţie materială precară.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *