Ca să ajungi la banca EXPRESUL, trebuie să treci printr-un… felinar

Cu mai bine de patru ani în urmă, în fața Bibliotecii ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni a fost instalată o bancă de toată frumusețea, realizată la inițiativa echipei EXPRESUL, cu sprijinul Fundației Comunitare Ungheni, al întreprinderii ”Javelin” și al întreprinderilor silvice din Călărași și Ungheni.
S-a muncit mult, ca la final să apară banca EXPRESUL, un fel de mini-centru cultural și de recreere. Aici, pe banca EXPRESUL, au fost realizate cele mai frumoase interviuri cu personașlități marcante din Republica Moldova, din străinătate, dar și din Ungheni.
Vom da doar câteva nume: Radmila Popovici, textieră și poetă, Vasile Șoimaru, doctor în economie, unul dintre fondatorii Academiei de Studii Economice din Moldova, Ali Narcin, traducător și eminescolog turc.
Aici, pe banca EXPRESUL, se adunau copiii pentru lectură, se odihneau trecătorii.
Ulterior, cu doi ani în urmă, a fost amenajat și terenul din jur, grație unui proiect realizat de Biblioteca ”Dimitrie Cantemir”, susținut financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în cadrul Programului MATRA. Atunci au fost instalate dale, au apărut ghivece cu flori.
A venit și toamna anului 2018. Primăria Ungheni a inițiat aici lucrări ample de reparație și amenajare a teritoriului. A fost pavat terenul din fața bibliotecii, au apărut și trei felinare. Unul dintre ele – chiar în mijlocul drumului de acces spre banca EXPRESUL.
Acum, ca să ajungi la banca EXPRESUL, trebuie să sari sau să calci prin noroi.
A cui oare este isprava?
L-am contactat pe arhitectul-șef al orașului, Vlad Savin. Dânsul, foarte tacticos, ne-a sugerat că cel mai bine e să-l contactăm pe primarul Alexandru Ambros.
Zis și făcut. Fiind întrebat despre această ispravă, primarul s-a arătat indignat și, totodată, uimit de ceea ce au făcut muncitorii.
”Îmi pare rău, nu am observat”, a recunoscut, după care a precizat: ”Totul va fi reparat , iar felinarul va fi mutat de acolo, dacă va fi nevoie. Este loc pentru toată lumea: și pentru felinare, și pentru banca EXPRESUL. V-aș ruga să calificați această situație ca pe un șantier de lucru, căci încă nu au fost finalizate toate lucrările”.
Dânsul a dat asigurări că în primăvară totul va fi remediat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *