VIDEO / Viitorii jurnaliști din Ungheni și-au primit diplomele

Cei zece tineri din Ungheni, care vor să devină jurnaliști și-au primit joi, 20 decembrie, certificatele de participare la ”Școala viitorului jurnalist”. Adelina Rusu, elevă la LT ”Mihai Eminescu” din Ungheni, căreia îi aparține proiectul, a fost cea care le-a înmânat.

Tinerii, au declarat în unison că vor să continuie activitățile în cadrul Școlii, chiar dacă proiectul s-a finalizat. ”Am hotărât, că vom avea o continuitate a proiectului. Imediat ce elevii voi reveni din vacanță,vom continua activitățile noastre”, a subliniat Adelina Rusu.
Astfel, Rodica Spătaru, elevă la liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni a spus că ea așteaptă cu drag fiecare zi de joi pentru a veni la această școală, pentru că aici își umple sufletul de energie și speranță că peste ani, va deveni cineva.
”Ceea ce am învățat aici, ne va fi de folos și în alte domenii și situații ale vieții”, a mai adăugat și colega ei, Dumitrița Donici. Iar Daniela Lazariuc a recunoscut că deocamdată încă nu știe ce vrea să devină, dar se gândește că poate pe viitor va alege profesia de jurnalist ”pentru că această meserie mă dezvoltă pentru o societate modernă, îmi dă posibilitatea să cunosc oameni și lucruri noi”, vorba dânsei.
Totodată, ci care au participat și la concursul ”Vreau să fiu jurnalist! Școala viitorului jurnalist”, scriind cele mai corecte știri, și-au primit diplomele și premiile de valoare. Astfel, pe locul I s-a clasat Andreea Saculțanu, elevă la liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni. Locul II i-a revenit lui Alexandru Dănilă, iar pe locul III s-a clasat Daniela Lazariuc, elevi la același liceu.
Ceilalți, au primit câte un premiu de încurajare.
După festivitatea de premiere, viitorii jurnaliști au mai avut parte de o supriză. Ei au mers la FabLab-ul din cadrul bibliotecii publice raionale ”Dimitrie Cantemir”. Acolo, sub ochii lor, s-au confecționat globulețe de lemn, pe care dintre el fiind imprimat prenumele fiecărui participant.
”Școala viitorului jurnalist” este parte a proiectului ”Sporirea rolului cetățenilor în mass-media națională prin educație pentru media în școli” finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe prin intermediul programului Transition.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *