Ungheniul și Călărașiul se angajează să își aducă contribuția la realizarea proiectului Autostrada Unirii

Ungheniul, Călărașiul, dar și Strășeniul se angajează să își aducă contribuția la realizarea proiectului autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, denumită Autostrada Unirii. Astfel, administrațiile acestor raioane au semnat joi, 20 decembrie și un memorandum.

Sursa: www.telegraph.md
Sursa: www.telegraph.md

Ptrivit site-ului Telegraph.md, părțile semnatare vor contribui cu suport și expertiză la elaborarea studiului de fezabilitate a autostrăzii și vor depune dosare pentru a câștiga proiecte de finanțare în acest sens.
„O autostradă are un impact mare pentru o țară. Este atractivă pentru investitori, pentru turiști. Avem numai și numai de câștigat”, a spus Alexandru Brînză, vicepreședintele raionului Ungheni. Iar Nicolae Rozembac, vicepreședintele raionului Călărași a menționat că odată cu construcția acestei autostrăzi vom cetățenii Republicii Moldova, vor acces în Europa mai rapid, acces la bunuri, dar, totodată, vor putea prezenta și bunurile moldovenești în Europa. „Dacă calea de acces este bună, atunci investitorul investește. Dacă nu are drum, nu are infrastructură, atunci nu investește”, a adăugat și Nicolae Budu, vicepreședintele raionului Strășeni.
Un asemenea memorandum a fost semnat și de către șapte primării din România, iar exemplul a fost preluat pentru impulsionarea eforturilor depuse. „Ca să avem un rezultat frumos este nevoie de activism, de mult efort, de voluntariat din inițiativă proprie”, a spus și Gabriel Mărgineanu, Președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din RM.
Acest memorandum a fost semnat și de câteva asociații obștești: Asociația Patronală a Industriei Turismului, Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Media Grup Meridian, Societatea Ecologică Biotica, EcoContact, Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor și Renașterea Rurală.
Memorandum a fost semnat pentru o perioadă de cinci ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *