Viața lui a fost un cântec. Un cântec îi va fi și amintirea

Și-a dedicat întreaga-i viață muzicii și educației tinerei generații.
A fost, mai bine de 40 de ani, profesor de muzică la școala din orașul Cornești. Numele lui a rămas pentru totdeauna în istoria ansamblului de muzică și dansuri populare ”Drăgaica” din Pîrlița, în istoria ansamblului ”Codrenii” de la Cornești.
Este vorba de neobositul Vitalie Cojocaru.
Pe 8 noiembrie curent, ar fi împlinit 70 de ani. Avea încă  multe planuri și proiecte, dar o boală nemiloasă i-a frânt aripile acum doi ani.
În semn de recunoștință și pioasă amintire, Școala de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din Cornești a decis să inițieze un festival-concurs de interpretare muzicală în memoria lui Vitalie Cojocaru, cu genericul ”Viața lui a fost un cântec”.
”În acest an, și-au anunțat participarea 17 acordeoniști de la școlile de muzică din raionul Ungheni. În plus, cu această ocazie, am reînviat ansamblul vocal de femei, pe care l-a creat cândva Vitalie Cojocaru și cu care a obținut numeroase aplauze și premii”, a menționat Ina Bilețchi, directoarea Școlii de Arte din Cornești.
Va fi un eveniment pe cinste. ”Sperăm să fie pe măsura vieții și activității lui Vitalie Cojocaru, pe care l-am admirat și l-am apreciat nu numai noi, ci și toți cei care l-au cunoscut”, a mai spus dânsa.
De notat că sponsorul general al festivalului va fi nimeni altul decât fratele lui, Dionis Cojocaru, cunoscut om de afaceri din Ungheni.
Festivalul se va desfășura pe 9 noiembrie, cu începere de la ora 12.00, în incinta Școlii de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din Cornești.
Sunt așteptați la spectacol toți doritorii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • Ку мулт респект не адучем аминте де Виталие Андреевич… Регретэм, кэ ну май есте принтре ной… Ам абсолвит шкоала дин Тэнэтарь,Кэушень ын 1979… дар пынэ ын презент ыл цин минте пе ДУМНЯЛУЙ ши пе Силвия Георгиевна…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *