Un Centru multifuncțional s-a deschis și la Călărași

Servicii publice mai calitative pentru călărășeni. Vineri, 2 noiembrie, la Călărași s-a deschis un Centru multifuncțional, care, potrivit lui Vitalie Ciolac, vicedirector al Agenției Servicii Publice, are menirea să aducă serviciile publice mai aproape de oameni.
”Toate cele cinci servicii care au fost concentrate în acest centru multifuncțional erau dislocate în cinci edificii separate şi este evident că lipsa unui sistem electronic performant genera şi problemele de procesare a documentelor dar în acelaşi timp şi disconfortul cetăţenilor”, a subliniat Sergiu Artene, preşedintele raionului Călăraşi.
Și primarul de Călărași, Nicolae Melnic, a subliniat importanța unui Centru multifuncțional la Călărași, în special pentru agenții economici. ”Noi avem peste 280 de agenți economici în orașul Călărași care anterior plecau la Ungheni sau la Chișinău pentru perefectarea anumitor documente, iar acum au posibilitatea să se deservească aici pe loc”, a subliniat dânsul.
Iar cetățenii, la rândul lor, sunt mulțumiți că nu vor trebui să alerge dintr-un capăt în altul al orașului pentru a-și perfecta actele, și cele de identitate, și de stare civilă, dar şi documente cadastrale sau permise auto. ”Toate serviciile sunt unite şi omul nu este obligat să se deplaseze dintr-o zonă a oraşului în alta. Omul va rămâne mulţumit de serviciile prestate”, a declarat Iacob Mândrescu, locuitor al orașului Călărași.
”Pentru comoditatea cetăţenilor a fost implimentat și rândul electronic care permite gestionarea eficientă a fluxului de oameni, totodată a fost implementată opțiunea de programare prealabilă la toate serviciile Agenţiei Servicii Publice”, a mai subliniat Vitalie Ciolac.
La Centrul multifuncțional din Călărași sunt 24 de angajaţi care vor putea deservi zilnic peste 200 de persoane la toate cele 18 ghişee amenajate.
Centrul multifuncțional este un concept de prestare a serviciilor publice care lucrează după principiul ghișeului unic, cu un spațiu deschis, fără pereți, fără birouri, fără uși, unde toate procesele sunt transparente și deschise.
De menționat că în luna septembrie și la Ungheni a fost inaugurat un Centru multifuncțional.

 
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să păstrăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 de caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ). [/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *