Spitalul raional din Ungheni se va extinde

Clădirea fostului ambulatoriu de linie a Stației Ungheni, cunoscut de localnici ca ”spitalul căii ferate” va trece, în scurt timp, în gestiunea Consiliului Raional, acolo fiind transferată una dintre secțiile spitalicești.
Exact cu un an în urmă, printr-o hotărâre de Guvern, acel ambulatoriu de linie trecuse din gestiunea Căilor Ferate către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru că, au explicat atunci guvernanții, această unitate este ineficientă. În anul 2016, generase pierderi de peste 906 mii de lei.
Timp de un an, clădirea nu a fost utilizată – ”din lipsa necesității”, așa cum se arată în Proiectul hotărârii Guvernului ”Cu privire la transmiterea unor bunuri imobile”, dat publicității pentru
discuții publice.
Acum, se pare, de clădire are nevoie Spitalul Raional Ungheni, al cărui fondator este Consiliul Raional.
În explicația la Proiectul hotărârii Guvernului se menționează că transmiterea acestui edificiu este făcută la solicitarea președintelui raionului, căci Spitalul Raional Ungheni ”nu dispune astăzi de spații suficiente pentru crearea serviciilor medicale calitative”.
”În acest scop, sunt necesare spaţii suplimentare pentru organizarea prestării serviciilor la nivel raional și anume: crearea Serviciului asistenţă boli cronice în cadrul Spitalului Raional Ungheni; serviciile de recuperare (masaj, fizioproceduri, chinetoterapie); dezvoltarea pe viitor a serviciului de îngrijiri paleative; asigurarea serviciilor îngrijiri psihonarcologice de nivel regional pentru raioanele Ungheni, Nisporeni, Călăraşi, Făleşti”, se mai arată în documentul respectiv.
”Planificăm să transferăm acolo Serviciul asistenţă boli cronice, iar în clădirea în care se află acum această secție să dezvoltăm serviciile îngrijiri psihonarcologice”, a declarat pentru ”Expresul” președinta raionului, Ludmila Guzun.
Potrivit dânsei, edificiul fostului ambulatoriu de linie este într-o stare bună, astfel că nu sunt necesare reparații capitale. ”Dacă va fi nevoie, vom interveni cu reparații cosmetice”, a făcut dânsa o remarcă.
Andrei Alexeev, directorul Spitalului Raional Ungheni, a salutat o asemenea decizie. ”Sigur că avem nevoie de spații suplimentare, mai ales că edificiul secției de narcologie va fi demolat”, a spus dânsul.
La ora actuală, spitalul din Ungheni activează în opt clădiri. Fiind întrebat dacă nu este nevoie, totuși, de un edifiu nou, unde să funcționeze toate secțiile spitalicești, directorul a spus că se discută despre aceasta de prin anul 2006, dar nu s-a purces la realizarea acestui proiect din lipsă de bani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *