Ca la Nisporeni la nimenea. Hramuri în nouă localități

Scena din centrul Nisporeniului își așteaptă vedetele
Scena din centrul Nisporeniului își așteaptă vedetele

Scena din centrul Nisporeniului își așteaptă vedetele
Scena din centrul Nisporeniului își așteaptă vedetele

Mare sărbătoare în raionul Nisporeni.
Astăzi, 21 noiembrie, când Biserica creștin-ortodoxă de rit vechi îi cinstește pe Sf. Arh. Mihail și Gavriil, 9 (nouă) localități din raion își sărbătoresc hramul.
Este vorba de satele Bălănești, Bărboieni, Ciorești, Grozești, Isăicani, Marinici, Mîrzoaia și Șișcani, dar și de orașul Nisporeni.
Potrivit legislației în vigoare, în localitățile respective este zi liberă, căci oamenii, au considerat legiuitorii, trebuie să seodihnească și să se veselească.
Poliția e deja la datorie
Poliția e deja la datorie

”Angajaţii Inspectoratului de Poliție Nisporeni de comun cu colegii de la Inspectoratul Național de Patrulare și Departamentul Trupelor de Carabinieri vor fi la datorie pentru a asigura ordinea şi liniştea public”, se anunță pe pagina de facebook a Inspectoratului de poliție Nisporeni.
Sunt așteptați și oaspeți importanți, deși nicăieri nu au fost anunțate numele acestora. Se știe, însă, că la ora 16.30, la Nisporeni va fi inaugurată Moara de Vânt, construcția căreia a fost finanțată de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, originar din satul Grozești.
Începând cu ora ora 18.00, în piața Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul orașului Nisporeni va începe un concert grandios, organizat cu suportul Partidului Democrat, aflat la guvernare. Startul va fi dat de Valentin Uzun și formația Tharmis, după care în scenă va urca celebrul interpret roman, Fuego.
Formația Ottawan
Formația Ottawan

La final, se va produce formația disco ”Ottawan”, în vogă prin anii 90 ai secolului trecut, și trupa ”Ricchi e Poveri”, din Italia, aplaudată și apreciată în mod special la sfârșitul secolului trecut. Punctul final va fi pus de interpreta de peste Prut, Delia.
Ca de obicei în ultimii ani, sărbătoarea de la Nisporeni va culmina cu un spectacol de focuri de artificii.
Experții au calculat cam cât costă un asemenea spectacol.
Potrivit cotidianul.md, suma se ridică la circa 45 mii de euro (900 mii de lei). ”Dacă includem și prețul scenei, și costul focurilor de artificii, atunci reprezentația de hramul Nisporeniului va trece lejer de un milion de lei”, scrie cotidianul.md.
Anterior, tot la Nisporeni, unul dintre cele mai mici orașe din Republica Moldova, a fost organizat un spectacol la fel de costisitor, cu participarea trupelor ”Carla’s Dreams”, ”3 Sud Est”, a interpretei din România Antonia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *