Școala viitorului jurnalist din Ungheni și-a deschis ușile

La Ungheni și-a început activitatea o școală nouă – Școala viitorului juurnalist. 
Miercuri, 21 noiembrie, nouă tineri din diferite instituții de învățământ din raion, care își doresc să devină jurnaliști, au participat la lansarea proiectului ”Școala viitorului jurnalist”, eveniment ce a avut loc la Biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir”.
Startul a fost dat de Adelina Rusu, elevă la Liceul ”Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni, absolventă a ediției anterioare a Școlii de jurnalism. Ea a reușit să obțină un grant de la Proiectul ”Sporirea rolului cetățenilor în mass-media națională prin educație pentru media în școli” finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe prin intermediul programului Transition.
”În parteneriat cu ziarul ”Expresul”, vom încerca să inițiem tinerii în domeniul jurnalismului. Vom îmbina lecțiile teoretice cu cele practice, pentru ca să fie mai pe înțelesul tutror”, a explicat tânăra.
Apelul de a se înscrie la Școala de jurnalism a fost lansat pe rețelele de socializare. Per total, s-au înscris nouă tineri dornici de cunoaște cât mai multe din domeniul jurnalistic.
Chiar în prima zi, tinerii au învățat care sunt calitățile unui jurnalist. Tinerii vor afla care sunt genurile presei, cum să obțină informații, cum să le selecteze, cum să nu se lase manipulați. Vor învăța, totdată, cum să facă diferența dintre știrile false și cele adevărate. Vor avea și o vizită de studiu în redacția ziarului ”Expresul”. Vor ieși în teren și vor învăța MoJo.
”Tineri în ziua de azi sunt foarte activi, ei încearcă să iasă în evidență prin diferite acțiuni. Îmi pare bine că acești tineri au reacționat la apelul de înscriere la Școala viitorului jurnalist și își doresc să cunoască acest domeniu mai aprofundat. Lecțiile învățate aici sper că le vor fi de folos pe viitor”, a declarat Natalia Junghietu, redactor-șef al ziarului ”Expresul”, mentorul viitorilor jurnaliști.
Totodată, a fost dat startul unui concurs de articole ”Vreau să fiu jurnalist”, unde vor fi desemnați trei câștigători.
Apropo, este a cincea Școală de jurnalism, organizată la Ungheni cu suportul jurnaliștilor de la ”Expresul”.


[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să păstrăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 de caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ). [/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *