”Codrenii” mereu codreni rămân: buni la toate și cu demnitate. Au demonstrat-o și la Vrancea

Fotografie din arhiva redacției
Fotografie din arhiva redacției

Tinerii corneșteni, membri ai ansamblului ”Codrenii” de la Școala de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din orașul Cornești au făcut din nou furori la un festival din România.
De data aceasta, ei s-au remarcat la Festivalul național de folclor al elevilor de liceu ”Vrancea, plai de dor”, ediția a VIII-a, de la Focșani, ce a avut loc la finele săptămâțnii trecute.
”Premii au fost pe măsură, public și aplauze – meritate. La secțiunea obiceiuri, Ansamblul ”Codrenii” din Republica Moldova a prezentat un obicei de Sfântul Andrei. A fost un moment foarte frumos și atractiv pentru public, văzând la ce cazne sunt supuși băieții, ca să-și poată alege o mândruță. Colacii pregătiți special de fete erau agățați undeva sus, iar ei trebuiau să facă niște salturi sănătoase ca să poată ajunge colacul făcut de fata favorită, asta fiind condiția să poată pleca cu ea la horă”, a scris Angela Silion de la Ansamblul folcloric ”Țara Vrancei” din Focșani pe contul său de facebook, postarea ei fiind preluată de ziaruldevrancea.ro

Fotografie din arhiva redacției
Fotografie din arhiva redacției

În final, ”Codrenii” au obținut două premii întâi, iar echipa de dansuri – trofeul ”Centenar”.
”BRAVO celor mai talentați și celor mai frumoși copii de la Școala de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din orașul Cornești pentru prestația în cadrul Festivalului de folclor ”Vrancea – plai de dor” din Focșani: premiul I – grup folcloric; premiul I – obicei folcloric; Trofeul Centenarului – grupul coregrafic.
Mulțumesc colegilor: Gheorghe Crețu, Mihai Zadic, Angela Croitoru, Roman Boț. Sincere mulțumiri Secției Cultură Ungheni, doamne Maria Bolotovici pentru deplasare”, a postat pe pagina sa de facebook Ina Bilețchi, directoarea școlii de arte din Cornești, conducătoarea ansamblului ”Codrenii”.
De notat că președinta juriului festivalului de la Focșani a fost îndrăgita interpretă de muzică populară din România, Maria Murgoci.
O surpriză pentru organizatorii festivalului a fost și prezența corneșteanului Tudor Bilețchi, semifinalist la ”Vocea României”, în prezent student la București. ”Nu a scăpat fără să ne cânte așa, în treacăt, două melodii, care au mers direct la sufletul nostru”, a menționat Angela Silion.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *