Cât de pregătite sunt autoritățile pentru a face față iernii la Ungheni

Fotografie din arhiva Expresul
Fotografie din arhiva Expresul

Fotografie din arhiva Expresul
Fotografie din arhiva Expresul

700 tone de nisip și 50 tone de sare, utilaj de deszăpezire, hărți cu indicarea străzilor  unde trebuie să intervină – iată ”arsenalul” cu care intră în iarnă Primăria Ungheni.
Potrivit primarului Alexandru Ambros, la sfârșitul lui octombrie erau deja semnate contractele cu întreprinderile deținătoare de echipamente pentru deszăpezire.
Per total, în caz de urgență, la  deszăpezire vor participa 5 subiecți: 3 agenți economici, sectorul de amenajare al primăriei și Î.M. „AVE- Ungheni”, care vor interveni concomitent în cinci zone ale orașului. În acest sens, a fost creată și o hartă specială, în care sunt indicate străzile unde trebuie să intervină fiecare dintre cei cinci subiecți.
Primarul, însă, nu exclude faptul că, chiar și așa, în cazul unor ninsori abundente, s-ar putea ca unele drumuri să fie deszăpezite cu întârziere.
Prioritate se va da celor mai aglomerate străzi, pe unde circulă transportul public, ca lumea să reușească să ajungă la serviciu, iar copii – la scoală ori grădiniță. ”Iată de ce se întâmplă ca sectoarele periferice, în special din cartierele cu case la sol, să fie deszăpezite mai târziu”, a accentuat primarul.
Totodată, în caz de polei, autoritățile au cu ce să acționeze. Pentru împrăștierea materialului antiderapant a fost procurat un utilaj special, gata să intervină în orice moment. Au fost procurate 500 tone de nisip și 50 tone de sare pe lângă cele 200 tone de nisip rămase din anul trecut.
Au fost pregătite deja 5 tone de sare, care să fie împrăștiate, când va fi cazul, pe scările de la intrările în blocurile locative. Rămâne ca administratorii acestora și președinții asociațiilor de locatari să aibă grijă ca sarea să fie împrăștiată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *