FOTO | Vor să aibă puterea să ia puterea în mâinile lor

Chiar dacă mai este un an până la alegerile locale, femeile deja au început pregătirile.
Zeci de femei din raionul Ungheni, membre ale partidelor politicie, reprezentante ale administrației publice locale sau ale societății civile, au participat, pe 21 noiembrie, la dezbateri în cadrul Campaniei naționale ”Candidează! Fii tu schimbarea!”, desfășurată de AO Gender-Centru și AO Clubul politic 50/50, cu suportul financiar al Guvernului Suediei și UN Women.
”Ne dorim o discuție interactivă, ca să putem creiona un demers posibil: cum am putea să ne solidarizăm și să ne susținem unele pe altele în campaniile electorale”, a menâionat, de la bun început, Svetlana Ciobanu, moderatoarea dezbaterilor, consilieră raională, reprezentantă a Clubului politic 50/50.
Inițial, atât Zinaida Ivanschi, expertă a Clubului politic 50/50, cât și femeile primari, consiliere au vorbit despre experiența lor, ca la final să concluzioneze: ”Trebuie să ne implicăm în politică, pentru că îi vom da un alt gust”.
Dar cum? E o întrebare la care participantele la dezbateri au avut ce răspude: ”Să avem puterea să luăm puterea în mâinile noastre”, ”Să depășim barierele și stereotipurile”, ”Să înțelegem că putem”, ”Să fim mai curajoase”, ”Să ne propunem: implicare, competență și corectitudine”.
Toate s-au pronunțat pentru Șanse Egale pentru Femei sau, mai pe scurt, ȘEF.



 
 








 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *